Sport

2015.12.26. 16:53

Már csupán néhány napig tiszaújvárosi az idén világbajnokságot nyert kajakos

Tiszaújváros - Molnár Péter 2016-tól a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.

Tiszaújváros - Molnár Péter 2016-tól a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.Hetekkel ezelőtt beszámoltunk arról: kevés az esélye annak, hogy folytatódik a Tiszaújvárosi VSE, illetve a Molnár Péter kajakos közötti együttműködés. Amint az ismert, a kiváló sprinter még tíz esztendővel ezelőtt igazolt a Tisza-parti egyesülethez, és azóta minden év elején új kontraktust kötött a TVSE-vel, a jelenlegi december 31-én jár le. Az idén párosban világbajnoki címet szerző – és ezzel Magyarországnak Tótka Sándorral K-2 200 méteren kvótát kivívó – Molnárt azonban az ősszel több klub is megkereste „nagyon jó” ajánlattal a következő, 2016-os esztendőre, amivel az újvárosiak nem tudtak és nem is akartak egy bizonyos szint után versenyezni, s így eldőlt, hogy a sportoló a Budapesti Honvéd színeiben folytatja a karrierjét.

Nem haragszanak rá

– Amikor nem voltam elnök, akkor is korrekt, jó volt a viszonyom Péterrel és ez azóta sem változott, mióta megválasztottak – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Jancsár László, a Tiszaújvárosi VSE elnöke. – Ő egy olyan egyenes, rendes ember, aki mindent megbeszél, megbeszélt velem, valamennyi alkalommal megtaláltuk a közös nevezőt, a megfelelő megoldást. Arról is tájékoztatott, hogy az eredményei hatására megkeresték bizonyos klubok, amelyek igen előnyös, anyagilag igen magas javadalmazással járó kontraktust kínáltak számára. Amikor ez a tudomásomra jutott, azonnal egyeztetést kezdeményeztem Bráz György polgármesterrel, vázolva neki a helyzetet, ami előállt. Polgármester úr azonnal felajánlotta a segítségét, teljes mértékben megértette a szituációt, átérezve a helyzet fontosságát. Mindezt jeleztem Péter felé is, ám nem sokkal később az egyik klub megemelte a pénzügyi keretet, amire én már semmit nem tudtam mondani. Nem haragszunk Péterre, neki ebben a helyzetben azt kellett néznie, hogy az olimpiai felkészülése zavartalan legyen, hogy mindent megkapjon, amire szüksége van ahhoz, hogy előbb a válogatókon kivívja az olimpiai szereplés jogát, aztán pedig ott kiválóan szerepeljen. Egy dolog van még ezen ügyből: Péter december 31-ig a mi versenyzőnk, leghamarabb január 4-én lehet az őt fogadó egyesület, a Budapesti Honvéd kajakosa, azok után, miután a fővárosiak rendezték felénk nevelési költségét. Ez nem kis összeg, a szabályzatban pontosan meg van határozva, hogy egy ilyen kaliberű sportoló után mennyit kell fizetnie új klubjának. Péternek van egy álma, 2012-ben, Londonban ezt nem valósíthatta meg, most nyitva van előtte az a bizonyos kapu. Nekem, mikor legutóbb beszéltünk, azt mondta: „Szíve mélyén mindig is tiszaújvárosi marad…”

Támogatás Váczi Anitának

A TVSE másik versenyzője, a parasportoló Váczi Anita is megszerezte a kvótát Rio de Janeiróba, mégpedig a paralimpiára. Ez a hely sem névre szól, de kategóriájában, itthon Váczi Anitának van a legnagyobb esélye arra, hogy ott is legyen a játékokon.

– Anita rettentően boldog, hogy egy ekkora lehetőség adódott előtte – tette hozzá Jancsár László. – Nemrégiben az egyik országos pénzintézet által indított szavazáson lett a legjobb, aminek köszönhetően hónapokig kap majd egy bizonyos összegű támogatást. Anita egyébként Ónodon lakik, nemrég tárgyaltunk a település vezetőjével, Tarnóczi József polgármester úrral, aki szintén támogatásáról biztosította. Nagyon köszönöm, köszönjük ezt a segítséget, ami – mindenki elhiheti – Anitának rettentően sokat jelent.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!