Sport

2015.12.13. 08:57

Kajak-kenu: elismerés a tiszaújvárosi sportolóknak, trénernek

Budapest, Tiszaújváros - Gálaműsorral egybekötött ünnepség keretében díjazta idei legjobbjait csütörtök este a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Budapest, Tiszaújváros - Gálaműsorral egybekötött ünnepség keretében díjazta idei legjobbjait csütörtök este a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Köszöntőjében Baráth Etele, a szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a magyar kajakosok és kenusok az idei milánói világbajnokságon szinte a maximumot nyújtották, és nemcsak a résztvevő országok között, hanem a magyar sportágakat figyelembe véve is a legtöbb riói kvótát gyűjtötték be. Az elnök külön felhívta a figyelmet a sportág sikeres utánpótlására, hiszen több 23 éven aluli és ifjúsági versenyző a felnőttek között is eredményes tudott lenni. A rendezvényen elhangzott, a sportág pedig 15 versenyzői kvótát szerzett a jövő évi olimpiára és egyet a paralimpiára. Kihirdették az év legjobb felnőtt, utánpótlás és ifjúsági versenyzőit és edzőit. A felnőtteknél a kajak szakágban ezt a címet a Tótka Sándor (UTE), Molnár Péter (Tiszaújvárosi VSE) kettős, a nőknél Kárász Anna (Démász-Szeged) érdemelte ki. A kenusoknál a férfiak között a Vasbányai Henrik, Mike Róbert (mindkettő KSI) páros, a nőknél pedig Takács Kincső (Graboplast Győri VSE) lett 2015 legjobbja. Az év edzője a többek között a Tótka–Molnár duó felkészülését irányító Hűvös Viktor lett. A parakenusoknál a szakág első paralimpiai kvótáját szerző Váczi Anita (Tiszaújvárosi VSE), valamint Geri Dániel lett díjazott. Az év parakenus edzőjének pedig Váczi Anita trénerét, Jancsár Lászlót (Tiszaújvárosi VSE) választották meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!