Sport

2015.12.13. 09:05

Illusztris társaságba került Gercsák Szabina

Miskolc - Gercsák Szabina is a díjazottak közé kerülhet: a Hell MJC tagja szerepel a judoinside.com idei tízes, különleges versenyzők elnevezésű listáján.

Miskolc - Gercsák Szabina is a díjazottak közé kerülhet: a Hell MJC tagja szerepel a judoinside.com idei tízes, különleges versenyzők elnevezésű listáján. Illusztris társaságba került a junior Európa- és világbajnoki, valamint U23-as Európa-bajnoki címet begyűjtött magyar versenyző. A dél-koreai Gvan Dong Han Ázsia-bajnokságot és vébét is nyert, vezeti a világranglistát, ugyanaz mondható el a kínai Ju Szongról is. A háromszoros Európa-bajnok holland Kim Polling zsinórban harmadik évben vezeti az év végi világranglistát, ugyanaz a bravúr összejött a grúz Avtandili Csrikisvilinek is, aki az Európa Játékokon és a tokió Grand Slam-viadalon is győzni tudott. Gercsák Szabina mellett még egy fiatal versenyző található a tízes listán, a grúz Beka Gviniasvili, aki szintén junior Eb-t és vébét nyert egyazon évben. A japán Miszato Nakamura az 52 kg-os súlycsoport egyeduralkodója, háromszoros világbajnok. A francia Gevrise Emane szintén háromszoros világbajnoknak vallhatja magát, idén az Európa Játékokon győztes csapat tagja volt, az amerikai Kayla Harrison idén hat rangos versenyen állhatott a dobogó legfelsőbb fokára. Az argentin Paula Pareto idén világbajnoki címet nyert. A szakportál szerint ők tízen hívták fel magukra leginkább a sportág figyelmét. Gercsák Szabina mindehhez annyit fűzött hozzá: büszke arra, hogy ő is a legjobbak között van.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség hagyományosan minden év végén díjazza a legeredményesebb versenyzőket. A szakportál szerkesztői szerint a 19 éves miskolci sportoló esélyes a különdíjra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!