Sport

2015.12.19. 09:27

MVSC: Hatvan perc alatt veszítettek a miskolci lányok

Miskolc, Kecskemét - Kecskeméten veszítettek a miskolciak élvonalbeli női röplabdázói.

Miskolc, Kecskemét - Kecskeméten veszítettek a miskolciak élvonalbeli női röplabdázói.

Az NB I-es küzdelemsorozat 12. fordulójának mérkőzését vendégként vívták a zöld-fehérek. Az első szettben a vendégek bennragadtak az öltözőben, ellenfelük komoly előnyre tett szert. Ekkor a miskolciak nem tudták a nyitásokat fogadni és megszeppentek (5-1-et, majd 7-3-at és 11-4-et mutatott a tábla).

Utána összekapták magukat Szajkóék és zsinórban négy pontot termeltek, így három pontra zárkóztak fel. Az Albrecht gárdája a folytatásban is rátapadt a hazaiakra, de a holtpontokon, mivel „hullámoztak”, nem tudtak átlendülni.

Jött a fordulat

A második etapban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A borsodi alakulat remekül tartotta magát (10-11), de aztán jöttek az egyéni hibák, ennek következtében pedig a Röpke SE a játszma második felében átvette az irányítást (17-11). Elfogyott az MVSC tudománya és nem segített Kerekes Attila időkérése sem. Így már látni-érezni lehetett, hogy az alföldiek győznek majd.

A harmadik felvonásban már nem volt hit az MVSC játékában (4-2, 7-3, 9-4). A Pincelakat együttese megvédte nyitásait, egyre magabiztosabbá vált, míg a miskolciak beletörődtek sorsukba és fejet hajtottak a nagyobb tudás előtt.

Az Albrecht-MVSC-MVSI gár-

dája vasárnap 17 órától a Fatum Nyíregyháza csapatával hazai környezetben, a Csokonai utcai csarnokukban vívja 13. bajnoki mérkőzését.

ÉM-KT


Röplabda: jegyzőkönyv

Pincelakat Röpke SE – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI 3:0 (20, 16, 18)

Kecskemét, 200 néző. V.: Nodropgi, CVsizmarik.

Pincelakat Röpke SE: Tóth Bíborszéki, Kiss G., Páli, Bodnor, Kökény, Vezsenyi. Csere: Gulyás, Nagy (liberók), Vígh. Vezetőedző: Szappanos Máté.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szajkó, Kiss V., Kiss E., Kocsis, Nagy Zs., Mészáros. Csere: Sinai (liberó), Kovács G. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Szappanos Máté: – Jó teljesítményt nyújtottunk, megérdemelten harcoltuk ki a sikert. Úgy érzem, hogy minden mutatóban felülmúltuk ellenfelünket.

Kerekes Attila: – Gratulálok a Kecskemétnek, jobban akarták a győzelmet. Zömében jól játszottunk, de sajnos a kritikus pillanatokban remegett a kezünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!