Sport

2015.12.16. 09:37

Európa Kupa: A rangadón a veretlenség megőrzése a DVTK célja

Miskolc - Az erős kerettel rendelkező olasz csapat ellen jó mérkőzésre van kilátás.

Miskolc - Az erős kerettel rendelkező olasz csapat ellen jó mérkőzésre van kilátás.A női kosárlabda Európa Kupa G csoportjának 6. fordulójában, szerdán 18.00-tól (az élő televíziós közvetítés miatt a korábban tervezettől fél órával korábban kezdenek) a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Mapei Dike Napoli meccset rendeznek. A két együttes már korábban továbbjutott a csoportselejtezőből, a Diósgyőr a negyedik, az olasz együttes az ötödik fordulóban biztosította be továbblépését, így ez a találkozó akár tét nélküli is lehetne. De nem az, mert nem sima sorsolás lesz az egyenes kieséses szakasz előtt, hogy a továbbjutó 16 csapat bárkit kaphasson ellenfélül, hanem a csoportmeccsekben elért eredmények alapján állítják párba a csapatokat. Úgy, hogy a legeredményesebb együttes a 16 közé a legrosszabb mutatókkal bejutott gárda ellen kezd, mégpedig idegenben (hivatalos játéknapok: 2016. január 7., január 14.).

Egyik legerősebb

– Nehéz mérkőzés várható, a nápolyi csapat az Európa Kupa egyik legerősebb keretével rendelkezik, ennek ellenére, amikor fordított párosításban Olaszországban játszottunk, nyerni tudtunk. Most is ez a célunk, szeretnénk kiszolgálni a közönséget, tovább erősíteni a klub hírnevét a nemzetközi porondon – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője. – Ellenfelünk belül, centerposzton nagyon erős, három WNBA-s játékosuk is van, a horvát válogatott Ivezic, a litván nemzeti csapatban szereplő Petronyte mellett két olasz válogatott kosarassal is rendelkeznek. De ettől függetlenül, a közönség által teremtett egyedi atmoszféra közepette szeretnénk győzni. Eddig a közönség volt a hatodik emberünk a pályán, örülnénk, ha ez most is így lenne, és folytatódna a jó sorozatunk azzal, hogy legyőzzük az olasz együttest.

A spanyol szakvezető arról is beszélt, hogy nagy erőfeszítéseket kellett tenni annak érdekében, hogy november 12-én meccset tudjanak nyerni Nápolyban. Fontosnak nevezte, hogy megpróbálják megőrizni az összesített eredmények alapján a 16 közé jutott csapatok rangsorban elfoglalt első helyüket, a veretlenségüket, hogy a klubrekordot tovább nyújtsák, és hogy a gólkülönbségüket javítsák.

Nem lesz könnyű

De ez nem lesz könnyű, hiszen a legutóbbi meccsen – mivel négy napon belül több ezer kilométert tett meg a Diósgyőr, a hollandiai Zwolle után Pécsett játszottak tétmérkőzést –, a vasárnapi bajnokin a fáradtság jelei mutatkoztak a csapat tagjain. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a diósgyőri szakvezetőtől, hogy az edzések és a pihenés ideális egyensúlyát milyen felkészülési programmal igyekeznek elérni.

– Hétfőn hajnal egykor értünk haza a vasárnapi, pécsi mérkőzés után, és így a hétfő a pihenésé volt, nem edzettünk, viszont Kató Csaba fizioterapeuta kezelésbe vette azokat a játékosokat, akik kisebb sérüléssel bajlódnak – válaszolta a szakvezető. – Kedden délelőtt statisztikai dobás volt, a csapat tagjainak a pálya különböző pontjairól elvégezett kísérleteit összesítettük, a nap másik edzésén pedig a taktika, az ellenfél figurái kerültek elő. Szerdán délelőtt lesz még egy dobóedzés, utána pedig este jöhet a meccs.

A sérülések említése után rákérdeztünk arra, hogy Ra­sheed Rita, aki az előző két meccsen nem tudott játszani vádliproblémája miatt, az EK-mérkőzésen bevethető lesz-e, és erre azt a választ kaptuk, hogy kedden este megpróbálkozik a mozgással.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy taktikázik-e az eredményességet illetően a Diósgyőr, hogy a 16 között olyan ellenfelet kapjanak, akik ínyükre valók, dolgoznak-e majd azon, hogy elkerüljék például a török Besiktast, akik nagyon erősnek tűnnek, és nagy esély van rá, hogy a csoportbeli nem túl jó eredménysoruk miatt a DVTK-val találkozzanak, vagy csak megnyomják a Napoli elleni mérkőzést, és majd a végén meglátják, hogy ez mire elég.

Magukra figyelnek

– Mivel mi szerdán játszunk, és bár a Besiktas is ekkor, de a meccsek többségét csütörtökön rendezik, így nem nagyon lehet tudni, hogy mi van az egyik vagy másik esetben. Ha egy időben kezdődnének a találkozók, akkor felmerülhetne, hogy nézzük a többi meccset is. Azt tudjuk, hogy a Besiktas most a 16-os rangsor utolsó helyén van, és egy spanyol irányítót is igazoltak, vagyis tovább erősödtek, de nekünk szerdán este magunkra kell figyelnünk, a mi teljesítményünk az érdekes, a többit meg majd meglátjuk.


Női kosárlabda EK, G csoport, 6. forduló

  • Szerda, 18.00: Aluinvent-DVTK – Mapei Dike Napoli (olasz)
  • Szerda, 20.30: Orange Blizzards (holland) – Valosun KP Brno (cseh)

  • A G csoport állása

    1. Aluinvent-DVTK 5 5 - 383-315 10

    2. Mapei Dike Napoli 5 4 1 329-304 9

    3. Valosun KP Brno 5 1 4 325-341 6

    4. Orange Blizzards 5 - 5 302-379 5

    Az Aluinvent-DVTK és a Mapei Dike Napoli már továbbjutott a csoportból.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!