Sport

2015.11.15. 20:00

Gercsák Szabina aranyérmet szerzett Pozsonyban

Miskolc - A szlovák főváros adott otthont az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságnak.

Miskolc - A szlovák főváros adott otthont az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságnak.

A nők 70 kilós súlycsoportjában Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club kiválósága szerezte meg az aranyérmet.

– Tanítványomnak öt mérkőzése volt – „leltározott” Flórusz János vezetőedző. – Sorrendben spanyol, német, litván, olasz, és bosnyák ellenfelét verte, a fináléban yukót érő dobással diadalmaskodott. Senki nem tudta megszorítani és ez jó jel a jövő esztendő nagy versenyei előtt. Szabina nagyon elfáradt az idei szezonban, ezért úgy döntöttünk, hogy nem utazunk el a Japánban sorra kerülő Világkupára, hiszen regenerálódnia kell. Januárban ugyanis már olimpiai kvalifikációs viadal vár rá, erre pedig egy kis pihenő után hamarosan megkezdjük a felkészülést.

Remek szezont zárt

– Amikor súlycsoportot váltottam és a 63-ból felmentem 70-re, nem gondoltam, hogy ilyen remekül sikerül majd az évem – vette át a szót Gercsák Szabina. – Megnyertem a junior Európa- és világbajnokságot, most győztem az U23-as kontinensbajnokságon, ráadásként pedig ötödik lettem a felnőtt Európa-bajnokságon. Az idén már csak egyszer lépek tatamira, Ausztriában lesz egy fellépésem, majd az alapozás előtt kapok két hét szabadságot. Januártól pedig nincs megállás, egymást követik majd a riói pontszerző események. Természetesen szeretnék ott lenni a brazíliai ötkarikás viadalon, így mindent ennek rendelek alá.

Helyezetlenek

Pozsonyban szerencsét próbált a 60 kilós Bartha Ákos és a 81 kg-os Tóth Ápor is. Az MVSC tagjai helyezetlenek maradtak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!