Sport

2015.11.17. 08:42

DVTK Jegesmedvék: Még ebben az évben magyar lehet a védő

Miskolc - A keddi, 18.30-kor kezdődő Dab elleni hazai Mol ligás meccsen már játszhat a bekk.

Miskolc - A keddi, 18.30-kor kezdődő Dab elleni hazai Mol ligás meccsen már játszhat a bekk.Csupán a kapu mögött, felett található, a sajtó és vendégek számára fenntartott helyiségből nézte csapata legutóbbi, a brassói csapat elleni Mol ligás meccsét a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának erőssége, Jesse Dudas. A védő sérülés miatt nem állhatott Mayer Péter vezetőedző rendelkezésére, miként egy nappal korábban, Székesfehérváron sem. Mi a gond, amiért nem játszott? – kérdeztük a népkertiek hokisától.

– Egy kisebb térdproblémával küzdök, amire a legjobb gyógymód a pihenés, úgyhogy ezért hagytam ki pár mérkőzést. Szerintem a keddi, Dunaújváros elleni találkozón már újra ott leszek a keretben – válaszolta a 27 esztendős korongos.

Muszáj tartani

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a tengerentúli légiós miként látja a Mol Liga idei színvonalát.

– A mi csapatunk nagyon erős, de azért kemény csata folyik a ligában, nincs könnyű meccs, elvileg bárki legyőzhet bárkit. A klubok küzdenek azért, hogy jó pozíciót érjenek el, hogy ott legyenek a rájátszásban – mondta Jesse Dudas, akinek ezután azt a felvetést tettük fel, hogy ezt a remek formát, amit mostanában mutatnak, meddig lehet tartani. – Muszáj tartani… Van egy célunk, azt szeretnénk elérni, megvalósítani, úgyhogy mindennap ugyanolyan hőfokon kell dolgoznunk, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél.

Amint az köztudott, Jesse Dudas nemrégiben a magyar válogatott tagjaként jégre lépett a norvégiai Stavangerben megrendezett EIHC-tornán.

– Magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk, magasabbakat, mint itthon a ligában. Ilyen szempontból előjöttek a régi érzések, amiket akkor éreztem, amikor még otthon voltam, amikor otthon hokiztam – fogalmazott a DVTK Jegesmedvék kiválósága. – Jó volt a keretben lenni, jó volt a többiekkel, a srácok és a stáb is kedves volt hozzám, befogadott a közeg.

Nem idegeskedve

Amikor Jesse Dudas Magyarországra, Miskolcra igazolt, megírtuk, hogy vannak magyar felmenői, hiszen a nagypapája és a családja Budapesten született, és az 1940-es évek elején költöztek ki Kanadába. Nyilván egyrészt ezért, másrészt a tudásának köszönhetően jöhetett szóba a neve a felnőtt nemzeti csapatban. Hogyan áll a honosítása? – érdeklődtünk erről is.

– Ha minden jól megy, akkor egy hónapon belül megkaphatom az állampolgárságot, letehetem az esküt. Próbálom tanulni a Himnuszt, de a magyar elég nehéz nyelv… – árulta el a Macik korongosa, akinek ezután a jövő évi, oroszországi felnőtt vb-t hoztuk szóba, amelyen így ott lehetne. – Ehhez kell az előbbi, illetve az is, hogy úgy játsszak, hogy a szövetségi kapitány beválogasson… Az biztos, hogy óriási kihívás lenne számomra az az esemény, mert a világ legjobb hokisai ellen játszhatnék. Amennyiben kijutnék, úgy mennék fel a jégre, hogy semmi aggódás, semmi idegeskedés, élvezném az ottlétet, hogy klasszisok között vagyok. Amikor gyerek voltam, arról álmodoztam, hogy egyszer az NHL-ben és a kanadai válogatottban fogok játszani, de az élet úgy hozhatja, hogy ez nem a kanadai lesz, hanem a magyar és ezért mindent el akarok követni.

ÉM-MI


Névjegy: Jesse Dudas

  • Születési idő: 1988. március 31.
  • Születési hely: St. Albert, Kanada
  • Állampolgárság: kanadai
  • Ütőfogás: jobb
  • Magasság: 188 cm
  • Súly: 98 kg
  • Poszt: hátvéd

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!