Sport

2015.11.10. 09:45

Aluinvent-DVTK: A légisztrájk megvariálta az olasz túrát

Miskolc - A német légitársaság helyett olaszokkal, szerda helyett egy nappal korábban kelnek útra.

Miskolc - A német légitársaság helyett olaszokkal, szerda helyett egy nappal korábban kelnek útra.

Úgy volt, hogy szerdán hajnalban indulnak el Miskolcról az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának játékosai, és a stáb tagjai az Európa Kupa meccsükre, Nápoly úti céllal. Ugyanis a piros-fehéreknek a G-csoport 3. fordulójában a Mapei Dike Napoli vendégeként kell meccset játszaniuk, csütörtökön 20.30-tól. Az utazás startjának hetekkel ezelőtt kitűzött időpontja egészen hétfő reggelig tartotta magát, amikor biztossá vált, hogy azzal a járattal, amelyre repülőjegyet foglaltak, nem tudnak elindulni, ugyanis a Lufthansa légitársaságnál sztrájkba kezdtek a dolgozók, és a német cégnek hétfőn minden járatát törölték. Mivel a munkabeszüntetést több naposra hirdette meg a cég szakszervezete, és ez a diósgyőriek utazásának napját, a szerdán is érintette volna, hétfőn nagy szervezőmunka kezdődött, hogy a kosarasok eljussanak a célállomásra. Az első variáció az volt, hogy szerdán, a kora reggel helyett ,,egy kicsit” később, estefelé repülnek el Olaszországba, de ebben a variációban, a meccs kezdete előtt nem egészen 24 órával hamarabb érkezett volna meg Nápolyba az Aluinvent-DVTK. Mivel ez sportszakmai szempontból messze nem lett volna ideális, és ezzel, a fárasztó utazás miatt, a pihenési idő minimálisra csökkenésével, valamint, hogy a meccset megelőző napon, a mérkőzéssel megegyező időpontban nem tudott volna edzeni az összecsapás helyszínén a piros-fehér gárda, a jó eredmény elérésének esélye alaposan lecsökkent volna. Ezért azt az ötletet támogatta a DVTK klubvezetése, hogy inkább egy nappal hamarabbi időpontra próbáljon meg repülőjegyet szerezni az ezzel megbízott cég, még azon az áron is, hogy egy éjszakával, illetve egy napi ellátással többet kell fizetnie a klubnak Nápolyban.

Segített a miskolci repülőjegy iroda

És ez az akció végül sikerrel járt. Az Aluinvent-DVTK csapatának repülős utazását szervező cég, nem kis erőfeszítések árán megoldotta a helyzetet, és egy olasz légitársaság járatára, kedd kora esti indulásra szerzett jegyeket.

- Egy nagy forgalmú légitársaság sztrájkja mindig nehéz feladat elé állítja repülőjegy irodákat, de szerencsére ügyfeleink megelégedésére, akik között nem csak megyei cégek és üzletemberek vannak, ezeket az eseteket - az átlagosnál jóval több munkával, de - meg szoktuk oldani – mondta a diósgyőri kosarasokat (is) utaztató miskolci székhelyű Air Partner repülőjegy iroda vezetője, Salamon Attila, akinek van némi sportos ,,beütése” ugyanis a DVTK Aranycsapat oszlopának, Salamon Józsefnek a legidősebb gyermeke. - Nem akarok untatni senkit a mi szakmánk nehézségeivel, de annyit röviden elmondhatok erről az esetről: azért volt nehéz dolgunk, mert a német légitársaság gépeinek szerdai indulását hétfőn még nem törölték, új járatra foglalni, viszont csak ebben az esetben lehet, illetve az sem nevezhető átlagosnak, hogy nem 1-2 ember közös utazását kellett megoldani úgy, hogy együtt maradjanak, hanem 15 főét. De örömmel mondhatom, hogy pár óra alatt sikerrel jártunk, így az Air Partner munkatársainak már csak annyi dolguk maradt, hogy itthonról szorítsanak a DVTK kosaras lányoknak, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

Forrás: Észak-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!