Sport

2015.10.04. 21:47

Mezőkövesdi KC: Presztízscsatát vesztettek Egerben

Eger, Mezőkövesd - A férfi kézilabda NB I 8. fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Egerben.

Eger, Mezőkövesd - A férfi kézilabda NB I 8. fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Egerben.

Igazi meccshangulatban, hatalmas érdeklődés mellett kezdődött el a két szomszédvár rangadója a férfi kézilabda NB I-ben: a Mezőkövesd kezdett jobban, ám a kétgólos vendégvezetést hamar ledolgozták a hazaiak. Innentől kezdve pedig egyértelműen az egriek akarata érvényesült. A hevesi együttes határozott, megalkuvást nem tűrő védekezése egyáltalán nem ízlett az MKC-nak. A kapura tartó lövéseket pedig az egykoron Kövesden is megfordult Kovács János magabiztosan hárította. Az Eger a meccs ezen szakaszában átrohant a borsodi csapaton, indításból több gólt is szereztek, valamint beállóban Dimitrovskit is többször jól játszották meg. A macedón beállós pedig könyörtelenül belőtte a lehetőségeit. Skaliczki László hiába kért időt, a robogó egri gárdát ez sem állította meg. A belső hármas és a beállós kapcsolata remekül működött a hazaiaknál, amit maximálisan ki is használtak, (22. perc: 13-6). Hosszú, több mint tízperces gólcsend után a csereként beállt Ciric lendítette vább az MKC szekerét, de a kövesdieknél továbbra is akadozott a gépezet. Az első játékrész utolsó néhány percében alábbhagyott a nagy rohanás, inkább felállt fallal szemben támadott mindkét együttes. A játék ezen elemében eredményesebb volt a borsodi csapat, de az első harminc perc után az egriek így is négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Szorgos munkával

A gyengébb kövesdi periódusok ellenére nem tűnt ledolgozhatatlannak a hátrány, különösen azután, hogy Antal góljával indult a második játékrész. A csereként beállt Holló is jól szállt be a meccsbe, így felcsillant az esély az MKC előtt, hogy utolérhetik az egrieket. Az újonc hazaiak ebben a szakaszban már nem tudtak indítás gólokat lőni, néhány kulcsembernél pedig a fáradtságot is észre lehetett venni. A 46. percben Antal beállós ejtésével már csak egy volt a hátrány, majd Szepesi értékesített egy bűntetőt, így 19-19-nél kezdődhetett minden elölről. A 13 perces új, minimeccs óriási küzdelmet és izgalmakat hozott: az egriek rendezték a sorokat, Dobó és Szabó eredményesen kézilabdázott a vendégek kapuja előtt. Öt perccel a lefújás előtt a hazaiak ismét hárommal léptek el (23-20), ebben segítettek a csereként beállt Radulescu védései is. Az MKC azonban megint visszajött, 23-22-nél teljesen nyílt volt a hajrá. A végén azonban a hazaiak örülhettek, akik összességében szinte végig vezetve, megérdemelten tartották otthon a két bajnoki pontot. A Kövesd erejét felemésztette a folyamatos kapaszkodás, ezért vesztesen zárták a szomszédvárak csatáját.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi kézilabda NB I., 8. forduló

Eger SBS Eszterházy SZSE - Mezőkövesdi KC

25-23 (14-10)

Eger, 800 néző. V.: Horváth P., Marton B.


Eger SBS Eszterházy SZSE: KOVÁCS J. - Vancsics (3), Padla (3), Bajorhegyi (-), DOBÓ ZS. (5), Takács (1), Iváncsik Á. (2). Csere: Radulescu (k), Halász M. (-), DIMITROVSKI (6), Lezák (-), Szűcs (-), Szilágyi D. (-), Szabó P. (5) Edző: Rosta István.

Mezőkövesdi KC: Volarevic - Benis (2), Korina (1), RADNIC (8), Antal (1), Hajdu (4), Szepesi (3). Csere: Holló B. (k), Grünfelder (-), Trivkovic (1), CIRIC (3), Füstös (-), Kiss R. (-), Molnár F. (-). Edző: Skaliczki László.


Rosta István: - Kicsi nekünk ez a ház! Ez már a harmadik teltházas meccsünk volt. Gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítménnyel nyertük meg ezt a meccset. A Kövesd kétszer is visszajött, de ekkor mindig helyén volt a szívünk.

Skaliczki László: - Pontatlanul, lassan kézilabdáztunk az első félidőben, ekkor kerültünk jelentős hátrányba. A fordulás után visszajöttünk, nagy energiát mozgósítottunk. A hajrában azonban a kapufa kétszer is a hazaiakkal volt, apró dolgok döntötték el a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!