Sport

2015.10.15. 16:55

Magyar Kupa: Tiszaújváros vs. Paks - Taktikus futballal kiütött vendég

Tiszaújváros - NB I-es ellenfelet fogadott szerdán az NB III-as tiszaújvárosi futballcsapat Magyar Kupa-találkozón.

Tiszaújváros - NB I-es ellenfelet fogadott szerdán az NB III-as tiszaújvárosi futballcsapat Magyar Kupa-találkozón.A legjobb tizenhat közé jutásért rendezett összecsapásra a hazaiak egy-két kivételtől eltekintve a legjobb összeállításukban vonulhattak ki, a Duna-partiaknál azonban igencsak vegyes alakulatot nevezett meg Csertői Aurél: a „szokásos” NB I-es kezdőemberek nagy része vagy a kispadon foglalt helyet, vagy még ott sem (Bartha, Kecskés, Kiss T., Gévay, Báló). Ezzel együtt is természetesen a vendég zöld-fehérek voltak az esélyesek, de arra lehetett számítani, hogy ameddig lehet, megpróbálja magát tartani az újvárosi alakulat.

Meglepték őket

Paksi mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, ám egy szép akciót góllal fejezett be a házigazda, amellyel hamar meglepte élvonalbeli riválisát. A látogatók térfelükre, kapujuk elé szegezték a nagyon akaró házigazdákat, akik sokszor a legegyszerűbb módszereket választották a mentésre. A „jól védekezünk és ha lehet, megindulunk” taktika kifizetődőnek bizonyult a Tiszaújvárosnál, amelynél Kovács Sz. megduplázta az előnyt. Azonban másfél perc alatt döntetlen lett az állás, egy büntetőnek és egy védelmi hibának köszönhetően, amik visszarántották a Paksot a szakadék széléről. A félidő további részében is bátran odatette magát a harmadosztályú pályaválasztó, voltak remek passzok, sőt lövés is, de azért túl sokat mégsem lehetett kockáztatni, mert veszélyes volt a Paksi FC.

A folytatásban

A második félidőre is hasonló elánnal érkezett a pályaválasztó, viszont a paksiak is szerették volna döntésre vinni a továbbjutás kérdését, így sűrűn tűntek fel a játékosok a kapuk előtt, nem engedték „fagyoskodni” a hálóőröket. A nagyobb helyzetek az NB I-es gárda előtt adódtak ekkor, de többnyire jól zárták le a területeket Fodorék. Aztán az 57. percben 10 emberre fogyatkoztak a Duna-partiak, de ez csak az egyik negatív dolog volt a számukra, a másik az volt, hogy Bussy gyönyörűen tekerte kapujukba a labdát, szabadrúgásból. A nagyon elszántan futballozó Újváros megérezte, itt akár meglepetés is lehet a vége, mi több, pár perccel később Kovács Sz. ziccerét bravúrral hárította Székely. Negyedórával a vége előtt Bocsi Zoltán tapsolt meg egy okos szögletvariációt, előtte és utána cserével frissítette csapatát, hogy legyen még erő a hajrára. Tizenegy perc volt vissza, amikor Katona is betalált, amivel karnyújtásnyira került a csodától az előnyben taktikusan futballozó Tiszaújvárosi FC. Az élvonalbeli Csertői-gárda utolsó sansza a második, részükre megadott büntető volt, de Tóth Cs. védett, viszont még Balázs szépített. Izgalmas végjáték következett, de az ezen a napon óriási elánnal küzdő dél-borsodi együttes okosan (Czégel ápolása miatt hiányosan) lehozta a hosszabbítással együtt nem kevesebb mint 95 percet. A tiszaújvárosiak legutóbb három esztendeje voltak a Magyar Kupában a legjobb tizenhat között.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Paksi FC 4-3 (2-2)

Tiszaújváros, 350 néző. V.: Szőts (Farkas, Szert).

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Horváth T., Czégel, Fodor, Molnár F. – Sigér – Angyal, Kerekes – Bussy, Kovács Sz., Molnár L. Vezetőedző: Bocsi Zoltán.

Paksi FC: Székely – Vági, Asztalos, Rodenbücher, Varga M. – Papp K. – Kővári, Nagy R., Bertus, Bor – Frőhlich. Vezetőedző: Csertői Aurél.


Csere: Varga M. helyett Kulcsár D. a 37., Bor helyett Balázs a 46., Angyal helyett Potyka a 61., Bertus helyett Kesztyűs a 67., Horváth T. helyett Andorkó a 72. Kovács Sz. helyett Katona a 76. percben.

Sárga lap: Bertus a 30., Molnár L. a 33., Czégel a 83. percben.

Kiállítva: Asztalos az 57. percben.

Gólszerző: Bussy (1-0) a 7., Kovács Sz. (2-0) a 17., Frőhlich (11-esből, 2-1) a 21., Bor (2-2) a 22., Bussy (3-2) az 58., Katona (4-2) a 79., Balázs (4-3) a 86. percben.

Jók: az egész csapat, illetve senki.


Bocsi Zoltán: – Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz. Ma fejben és akaratban is felnőttünk a feladathoz, felvettük azt a tempót, amit a Paks diktált. Minden pozitív impulzus jól jön a csapat életében, remélem, ebből tudunk építkezni a következő bajnoki mérkőzésen.

Csertői Aurél: – Sok jót a mai meccsről nem tudok elmondani… Rúgtunk három gólt, talán ez a pozitívum, de a védekezésünk nulla volt… Sokkal többet vártam azoktól a játékosoktól, akik ma lehetőséget kaptak, így nehéz lesz egyeseknek bekerülniük a keretbe bajnoki mérkőzésen.


A gólok története

7. perc: Molnár F. játszott középre, a vendégek ötöse irányába, Bussy felé, aki átemelte a labdát a kapujából kifutó Székely felett, s bár a játékszer nem érte a hálót, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy már áthaladt a gólvonalon, mielőtt Varga M. kivágta, 1-0.


17. perc: Tóth kirúgása után, egy fejpárbaj után a labda Angyal elé került, aki Kovács Sz.-hez játszott, ő pedig 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.


21. perc: Kerekes hátulról kirúgta Frőhlich lábai között a labdát, majd a vendégek játékosa elesett a 16-oson belül. A játékvezető 11-est ítélt, a sértett magasan a kapu közepébe bombázott, 2-1.


22. perc: Kővári jobb oldali beadása után Bor közelről továbbította a labdát a hazai kapuba, 2-2.


58. perc: Asztalos rántotta le a 16-os vonalán a kitörő Kovács Sz-t, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a paksi játékosnak, és szabadrúgást ítélt. A pontrúgást Bussy végezte el és szépen a kapu jobb oldalába tekerte a labdát, 3-2.


79. perc: Bussy takarásból lőtt a vendégek 16-osának vonaláról, a labda kipattant a jobb oldali kapufáról, éppen Katona elé, aki 10 méterről a kapuba lőtt, 4-2.


82. perc: Czégel húzta ki Papp lábát a 16-oson belül, büntetőt ítélt a játékvezető a vendégeknek. Frőhlich 11-esét azonban a balra vetődő Tóth Cs. hárította.


86. perc: Balázs húzta el a labdát Tóth Cs. mellett és pár lépésről a hálóba kanalazta a játékszert, 4-3.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!