Sport

2015.10.14. 09:16

Magyar Kupa: Kozármisleny vs. DVTK - Ez az NB III-as gárda már sokkal inkább NB II-es

Miskolc - Szerdán Kozármislenyben jutna a legjobb 16 közé a DVTK a Magyar Kupában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on 15.15-kor.

Miskolc - Szerdán Kozármislenyben jutna a legjobb 16 közé a DVTK a Magyar Kupában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on 15.15-kor.

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt az elmúlt hét végén nem rendeztek fordulót az NB I-ben, azt, hogy a DVTK-nál mivel töltötték az időt, Bekő Balázs vezetőedzőtől kérdeztük.

– Próbáltuk minél hasznosabban eltölteni ezt az időszakot – válaszolta a szakvezető. – Voltak fizikális, illetve taktikai dolgok is, nagyon sok minden belefért az edzésekbe. Nem terveztünk edzőmeccset a köztes időszakra, hiszen elég sok mérkőzést játszunk, maradtunk a heti bajnoki ritmusban, annyi különbséggel, hogy nem volt rápihentetés a hét végére a hétközi edzésmunka után. Október 4–5-ét, illetve 10–11-ét ki tudtam adni szabadnapként a játékosoknak.


[poll id="1024"]


Ismét a Dunántúl

A Diósgyőr az országos főtábla előző két fordulójában két dunántúli csapattal találkozott: először a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán nyert az együttes, majd pedig a Veszprém megyei Balatonfüreden. A piros-fehérek a harmadik kör sorsolásakor is „messzi” riválist kaptak, a Baranyában található Kozármislenyt. A borsodi együttes a nagy távolság miatt már kedden útra kelt.

– Jó lett volna, ha nem kell újra ennyit utaznunk, de így hozta a sorsolás – tette hozzá mindehhez Bekő Balázs, akinek azt is felvetettük, vajon mennyire volt szükséges begyűjteni minden információt a két osztállyal lejjebb küzdő ellenfélről. – Minden ellenfél ellen szükséges, mert egyik edző sem szeretné, ha meglepetés érné. A Kozármisleny feltérképezése picivel könnyebben ment, hiszen játszottak két jó, magasabb osztályban lévő együttessel, a Siófokkal és a Puskás Akadémiával. A felvételeket megszereztük, kielemeztük.

A korábbi két találkozón – tudat alatt – gondolhatták azt a diósgyőri játékosok, hogy nem szükséges százszázalékosan teljesíteni, mert egyértelműen jobbak az ellenfélnél, a soros rivális azonban felmutatott két igencsak figyelemre méltó kupaeredményt…

– Már kiütöttek két magasabb osztályú ellenfelet, tudják ennek a mikéntjét, és nyilvánvaló, hogy harmadszor is meg fogják próbálni – szögezte le Bekő Balázs. – Senkit sem szabad könnyedén venni, aki ilyen hibába esik, az nagyon könnyen elbukhat, nem csak egy NB III-as, még alacsonyabb osztályú csapat ellen is. Az biztos: a Misleny jobban hajaz egy NB II-es csapatra, hiszen vezeti a csoportját, és több volt NB I-es játékosuk is van. Ellentétben a másik két gárdával, amelyek ugyanennek az osztálynak az alsó régióiban találhatóak. Pici a pályájuk, lelkesek, stabilak, úgyhogy nekünk szélesebben, minél gyorsabban és agresszíven kell futballoznunk úgy, hogy ne hagyjuk őket kibontakozni.

A trénerrel a Magyar Kupára meghatározott célról is beszélgettünk.

– Ez az a sorozat, amelyben viszonylag könnyebb elérni a nemzetközi kupaszereplést – mondta Bekő Balázs. – Az egyik legfontosabb egyrészt az, hogy lépjünk tovább most, hiszen a következő fordulótól kezdve már oda-visszavágó alapon mennek majd a párharcok. Onnantól kezdve új lesz az egész, hiszen két mérkőzés az nem egy mérkőzés, illetve szeretném, ha tavaszig talpon maradnánk, ha akkor még versenyben lennénk. Aztán ott, akkor már a sorsolás és egyebek döntenek majd arról, hogy meddig tudunk menni, de természetesen jó lenne minél messzebb…

Két kupadöntőn

A szakvezető eddig két kupadöntőn vett részt: 2000. május 3-án, a Vasas játékosaként 3-1-es vereséget szenvedett az MTK-Hungáriától, míg másod­edzőként a Videotonnal döntőzött, ám az sem sikerült jól, mert a 2011. május 17-én megrendezett fináléban a Kecskeméti TE 3-2-re nyert.


A DVTK tervezett kezdőcsapata:

Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh – Egerszegi, Kitl – Okuka, Barczi, Bacsa – Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!