Sport

2015.10.14. 18:42

Gömöri SE Dubicsány: Kocsik nélkül nem lehet focimérkőzésre utazni

A hét végi fordulóban elmaradt a Szalonna – Dubicsány labdarúgó-­mérkőzés.

A hét végi fordulóban elmaradt a Szalonna – Dubicsány labdarúgó-­mérkőzés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportja 9. fordulója keretében játszották volna a Szalonna – Gömöri SE Dubicsány összecsapást, amely azonban elmaradt. Az ifjúságiak találkozóját lejátszották, a felnőttek viszont nem léptek pályára, így a nézők hazamentek…

Nem volt jármű

– Az ifiket busszal még elvittük Szalonnára, de a társasgépkocsi nem tudott kétszer fordulni – mondta Barnóczky István, a dubicsányiak szakosztályvezetője. – Tőlünk legalább nyolcvan kilométerre fekszik Szalonna, így már csak a távolságra való tekintettel is nagy szervezésbe kezdtünk. Igen ám, de nem találtunk autókat. Egyet vagy kettőt még sikerült volna „felhajtanunk”, de ez kevés egy komplett együttes elfurikázásához. Személy szerint én sem értem rá, vagyis nem tudtam beugrani… Az önkormányzat, amikor csak teheti, segít rajtunk, de többször előfordult már, hogy kocsikkal megyünk az idegenbeli fellépéseinkre. Már a legutóbbi Magyar Kupa-találkozónkra is csak nagy nehézségek árán mentünk el, az elmúlt hét végén viszont semmi nem jött össze nekünk. Telefonon összeköttetésben voltunk Szalonnával, így a helyiek és a játékvezetők is értesültek arról, hogy sajnos itthon maradunk. Öröm az ürömben, hogy a jövőben számíthatunk a dubicsányi és a putnoki polgármester segítő támogatására, így bizonyára többször már nem lépünk bele ugyanabba a folyóba.

Sajnálják…

A dubicsányiak – közölte a szakosztályvezető – a történteket sajnálják, és „mulasztásuk következményeit természetesen viselnünk kell”: tudják is, hogy büntetésre számíthatnak az MLSZ megyei igazgatóságától.

ÉM-KT


Az ítélkezési gyakorlat

A találkozó 3 pontját, 3-0-s gólkülönbséggel minden bizonnyal a szalonnaiak kapják meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának fegyelmi bizottságától, amely csütörtökön hoz majd ítéletet. A testület valószínűleg azt is előírja majd, hogy a két együttes közötti, tavasszal sorra kerülő meccset szintén Szalonnára írják majd ki, így a dubicsányiak nem ússzák meg a számukra hosszú, oda-vissza mintegy százhatvan kilométeres utazást.


Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!