Sport

2015.10.30. 10:39

Egy szavazatot kér a paralimpiára készülő tiszaújvárosi kajakos

Tiszaújváros - Váczi Anita profibb keretek között dolgozhatna, ha ő nyerne meg egy voksolást.

Tiszaújváros - Váczi Anita profibb keretek között dolgozhatna, ha ő nyerne meg egy voksolást.Megyénkből két kajakos is megszerezte a kvótát a jövő évi Rio de Janeiró-i játékokra, mindketten a Tiszaújvárosi VSE sportolói: Molnár Péter K-2 200 méteren Tótka Sándorral az olimpiára, míg a paraversenyzők között Váczi Anita (A-kategória, K-1 200 méter) a paralimpiára. Igaz, az indulási jog nem névre szól, vagyis azért a 2016-os válogatókon nekik is meg kell majd küzdeniük. Váczi Anita történetét már korábban megírtuk lapunkban, hogy 2003-as autóbalesete után került kerekesszékbe. Nyolcéves kisfiát egyedül neveli, a kajak-kenuval csak nemrégiben kezdett el foglalkozni.

Szinte semmit sem

Anita a napokban lapunkhoz fordult, mondván ha tudunk, próbáljunk meg neki segíteni abban, hogy nyilvánosságot kapjon az egyik bank által elindított szavazás, amelynek tétje egy bizonyos összeg elnyerése.

– A K&H bank indított egy szavazást, ahol a legtöbb voksot elérő versenyző 800 000 forintos jutalmazásban részesül, ez 4 hónapon keresztül havi bruttó 200 000 forintot jelentene, járadék formájában – mondta lapunknak az egyébként Ónodon élő Váczi Anita. – Mivel még majdhogynem kezdő versenyzőnek számítok, így szinte semmilyen anyagi juttatásban nem részesülök, vagyis a felkészülésemet ez az összeg nagyban segítené. Tudnék vásárolni belőle olyan eszközöket, amivel bizonyos dolgokat mérni lehetne, nagyobb hangsúlyt fektethetnék a táplálkozásra és igazából hajóm sincs… Egyszóval úgy tudnám jellemezni, hogy az eddigieknél profibb módon készülhetnék a következő, számomra kiemelkedően fontos szezonra.

Szombat délig

A TVSE kajakosa – akinek edzője Jancsár László – bízik abban, hogy sokan adják még le rá a voksukat.

– Én csak utólag tudtam meg, hogy benne vagyok ebben a szavazásban, de természetesen örültem neki. Két komoly ellenfelem van, akiknek az eredményeit nagyon tisztelem: a vívó Krajnyák Zsuzsanna, valamint a judós Szabó Nikolett – nyilatkozta Váczi Anita, aki így folytatta: – Nekem minden kis segítség nagy segítség, az emberek többsége jó indulatú, ezt már eddigi pályafutásom során is tapasztaltam, bárhová is mentem. A közösségi oldalon is megosztottam ezt a szavazást, köszönöm mindazoknak, akik már eddig is támogattak, hogy vették a fáradtságot és adtak nekem egy voksot. Nagyon-nagyon szeretnék ott lenni a paralimpián, a kisfiam, Dominik is drukkol ezért, nincs nála nagyobb szurkolóm…

A pénzintézet oldalán futó voksolás szombaton 12 órakor zárul. A szavazást az alábbi linken lehet elérni: http://kh-regisztracio.hu/mozdulj/szavazok#2.

ÉM-MI


Megyei paralimpikonok

Megyénkből legutóbb Gyurkota Józsefnek szurkolhattunk paralimpián. A Miskolci Akarat SE bocsása 2004-ben Athénban bronzérmet szerzett párosban, míg négy esztendővel később Pekingben – ugyanebben a számban – a hetedik lett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!