Sport

2015.10.02. 11:31

DVTK Jegesmedvék: Egykori sikertrénerük ellen a vezető pozícióért

Miskolc - Pénteken idegenben, szombaton hazai pályán játszik a miskolci jégkorongegyüttes.

Miskolc - Pénteken idegenben, szombaton hazai pályán játszik a miskolci jégkorongegyüttes.A DVTK Jegesmedvék Mol Ligás hokicsapata legutóbb Erdélyben szerepelt, és nyert mind Csíkszeredában (5-2), mind pedig Brassóban (6-2).

– Nagyon jó volt ez a két mérkőzés, a megszerzett hat ponttal elégedettek lehetünk és büszkék lehetünk rá, olyan teljesítmény volt mögötte, amilyet szerettünk volna – kezdte a visszatekintést Mayer Péter, a Jegesmedvék vezetőedzője, akinek azonban hozzátettük: a jelenlegi Brassó, illetve az idei Csíkszereda azért nem annyira acélos, mint amilyen a korábbi szezonokban volt… – Szeretném azt elkerülni, amikor az ember pejoratívnak tűnő véleményt formál bármelyik csapatról, mert nem lenne korrekt. Az a korrekt, ha egy edző a saját csapatával foglalkozik, és megpróbálja kihozni a maximumot, úgy játékos, úgy edző, mint vezető. Hat pontnál többet nem tudtunk kihozni, de még egyszer mondom: nem a Csíkszereda és a Brassó helyzetével, elemzésével kell nekünk tölteni az időt, illetve csak olyan értelemben, amely révén mi jobbak lehetünk. Ez történt a hét végén is, nálam a prioritás az, hogy a mi csapatunk hogyan él, dolgozik, működik.

El lehet hagyni

Két jégkorongozó, a sérült légiós kapus, Guggenberger és a fiatal Győrfy nem utazott el a többiekkel Romániába, róluk az alábbiakat nyilatkozta a tréner.

– Guggenberger rehabilitációja a célegyenesbe érkezett – árulta el Mayer Péter. – Az biztos, hogy korcsolyát húzhat, csütörtökön tette meg az első pár óvatos lépést, de még nem a kapuban, csupán megnéztük, hogy hogyan működik a lába. Közel van ahhoz, hogy edzésbe álljon, nagyon fontos, hogy annyi minimális türelem még legyen, hogy most már ne siesse el se ő, se a stáb azt, hogy mikor terheljük le teljesen. A két fiatal kapusunkra, Kiss Bencére és Adorján Attilára mindenki büszke lehet. Van, aki szerint „szerencsére” jól teljesítenek, de szerintem ezt a szót el lehet hagyni, azért hoznak megfelelő teljesítményt, mert nap mint nap sokat dolgoznak. Ebben különösen nagy szerepe van kollégámnak, Jukka Kontsasnak. Az, hogy ők mentálisan bírják ennek a felelősségét, az csak éles körülmények között derül ki. Mindketten hoztak már olyan meccset, ami győzelmet jelentett, a velük elért mérlegünk imponáló. Remélem, hogy ez a tűz akkor is meg fog maradni, amikor majd kapusposzton bővülünk Guggenberger visszatérésével. Győrfy Tihamér maradt még itthon, ő Laczkó Ákossal a két fiatal hátvédünk. Nekünk, velük kapcsolatban az a feladtunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a jégidejüket illetően, a fejlődésük érdekében, és mielőtt mentünk, úgy döntöttünk, hogy egy fiatalt viszünk magunkkal. A munka döntő része az öt felnőtt hátvédünkre koncentrálódik, a felkészültségük ezt lehetővé teszi, így Győrfy Tihamér közben értékes meccsekkel lett gazdagabb az U20-as bajnokságban. Négy napra padra ültetni valakit hosszú távon nem lehet cél egyetlen edzőnek, de játékosnak sem.

Komoly rangadó

A népkertiek ma 19 órától a budapesti Tüskecsarnokban a MAC Budapest vendégei lesznek, szombaton 18.30-tól pedig a HSC Csíkszeredát fogadják. A két találkozó közül előbbi igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen a Jegesmedvék tavalyi sikertrénere, Majoross Gergely éppen a fővárosiaknál dolgozik…

– Az elmúlt hét-nyolc forduló alapján az látszik, hogy pénteki ellenfelünknek jó csapata van, és hogy jelenleg egy pontra vagyunk egymástól, vagyis ha másért nem, akkor a tabellaelsőségért mindenképpen nagy harc folyik majd – fogalmazott Mayer Péter. – Nyilván a meccs pikantériája, hogy a csapatokban vannak játékosok ilyen-olyan múlttal, illetve az edző személye is beletesz plusz információkat, netán érzelmeket. Úgy gondolom, ez, ezek, egészséges értelemben csak pozitív lendületet adnak majd mind a két oldalnak. Úgy készülünk rá, hogy ez egy komoly rangadó, nem elfelejtve azt, hogy vannak komoly meccseink utána is. Szeretnénk természetesen nyerni és megvillantani azt az arcunkat, ami miatt az idén is a bajnoki cím elérése szerepel célként a zászlónkon.

A Mol Liga állása

1. MAC Budapest 8 6 – 1 1 33-19 192. DVTK Jegesmedvék 7 5 1 1 – 32-19 18

3. Debreceni HK 7 4 2 1 – 25-16 17

4. Fehérvár AV19 8 3 1 1 3 29-26 12

5. Ferencvárosi TC 7 3 – 2 2 22-24 11

6. Újpesti TE 8 1 2 – 5 16-24 7

7. ASC Corona Brasov 4 1 1 – 2 12-17 5

8. Dunaújvárosi Acélbikák 6 – 1 – 5 11-21 2

9. HSC Csíkszereda 7 – – 2 5 18-32 2


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!