Sport

2015.10.06. 18:44

Csemer Dávid nevétől volt hangos a hidvégardói pálya

Párját ritkító egyéni gólcsúcs született a szombati megyei II. osztályú futballmeccsen.

Párját ritkító egyéni gólcsúcs született a szombati megyei II. osztályú futballmeccsen.

A Hidvégardó – Mucsony Északi csoportos találkozón a végardóiak 13-0-ra verték a mucsonyiakat, a gólok közül pedig kilencet jegyzett a hamarosan 27. évébe lépő Csemer Dávid, a hazaiak támadója.

Jobbal jeleskedett

– Nyolcat lőttem, egyet pedig fejeltem – mondta a csatár, majd így folytatta: – Jobbal és ballal is egyformán jól kezelem a labdát, most viszont úgy alakult, hogy találataimat kizárólag jobbal termeltem. A fejesről annyit, hogy csak 180 centiméteres vagyok, talán a termetem miatt sem mondhatom, hogy erősségem a fejjáték. A kilencesem után nagyon sokan kérdezték már tőlem, hogy van-e valamilyen titkom. Semmiféle különleges fortélyról nem tudok beszámolni, ugyanis igyekszem leegyszerűsíteni a „munkámat”. Ez abból áll, hogy átveszem a labdát, rögtön kilépek vele és ha a 16-oson belülre érek, nyomban célzok. Általában azért van nyert helyzetem, mert gyors vagyok, ennek következtében többnyire állva hagyom védőimet, és lövőtechnikámra sem lehet panasz. Ennyi elég is a gólgyártáshoz, amely egyébként nem képzelhető el társaim kiszolgálása, azaz a minőségi passzok nélkül.

Arra a kérdésre, mely szerint összecsapásain kap-e védőőrizetet, Csemer Dávid ezt válaszolta:

– Mindig figyelnek rám, olykor ketten vagy hárman is felügyelnek. A mucsonyiaknak nem sikerült semlegesíteniük, de ők nem is emelkednek ki csoportunkból, sőt… Így könnyű dolgom volt ellenük, szinte meg sem kellett izzadnom. Szép emlék lesz nekem ez a mérkőzés, amely után elmentünk bulizni egy szórakozóhelyre, s nem tagadom, jó érzéssel fogadtam, hogy csapatunk tagjai, vezetői, továbbá a szurkolók is engem ünnepeltek.

Még nem hívták

Csemer Dávid egyéni csúcsa korábban az volt, hogy hat gólig jutott, a fél tucatot szalonnai színekben szerezte. Az elmúlt idényben harminckilencszer volt eredményes, most tizenháromnál tart.

– Időarányosan jól haladok – folytatta a támadó. – Negyven körüli teljesítményt várok önmagamtól, s ha ezt sikerül megvalósítanom, bizonyosan bejutunk az első öt közé. A rajt előtt ezt tűzte ki elénk Szabó Béla, és úgy gondolom, hogy edzőnk reálisan mérte fel az erőviszonyokat. Most csak a hetedik helyen állunk, de egy-két győzelemmel nyomban az élbolyban találhatjuk magunkat.

Aki ezek után azt hiszi, hogy a hidvégardóiak ászát körülrajongják a klubok, igencsak téved. Csemer Dávidot ugyanis eddig nem halmozták el „állásajánlatokkal”, így a környéken keresi a helyét. Focizott már Szalonnán és Szendrőben, most pedig Hidvégardó a soros. Jövőjéről így vélekedett:

– Eddig a megyei I. osztály volt a legmagasabb szint, ahol megmérethettem magam. Szívesen elmennék akár jóval feljebb is, ajánlatot viszont még nem kaptam. Persze egyedül nem mennék, azokkal tarta­nék máshová, akik Hidvégardón a partnereim. Családom még nincs, így elvben akár útra is kelhetnék, a munkahelyi ügyemet – jelenleg a szalonnai vízműnél dolgozom – pedig valahogyan megoldanám. Esetleges átigazolásom azonban a jövő zenéje, legkorábban 2016 nyarán jöhet szóba…

ÉM-KT


Csemer Dávidról mondták

Kalász Endre, a Hidvégardó Községi Sportegyesület elnöke: – A lefújás után természetesen ünneplésben részesítettük Dávidot, de nem vittük túlzásba, a magunk szintjén gratuláltunk neki. Kilenc gól egy meccsen, egy játékostól... Azóta érdeklődtem és kiderült, hogy a legöregebb nézőink sem emlékeznek ilyen extra produkcióra. Klubvezetőként azt kell mondanom, hogy csak így tovább!Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója: – Csemer Dávid egyéni és térségi csúcsot állított fel, ugyanis nem tudunk arról, hogy korábban valaki kilenc, vagy ettől még több gólt szerzett volna a megyei első vagy második osztályban. Annak a labdarúgónak, aki ilyen teljesítményre képes, minden kétséget kizáróan valamelyik magasabb osztályban van a helye.


Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái.

A labdarúgó megyei II. Észak csoportjának 8. fordulójában három mérkőzést játszottak volna szombaton...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!