Sport

2015.10.10. 11:52

Aluinvent-DVTK: Horti Dórából – hazatérte után – mindenki kicsit többet szeretne

Miskolc - Az évad első hazai tétmeccsét játssza szombaton az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - Az évad első hazai tétmeccsét játssza szombaton az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapat.A női kosárlabda NB I 2. fordulójában szombaton 18.30-tól Aluinvent-DVTK – Ceglédi EKK mérkőzést rendeznek a miskolci városi sportcsarnokban. A piros-fehérek az évad első bajnokiját a Vasas ellen, idegenben, a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyerték meg, 33 pontos különbséggel. Erről több mint egy hét távlatából úgy nyilatkozott Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, hogy a győzelmen túl az volt a fontos, hogy minden játékosának lehetőséget tudott adni, hogy mindenki belekóstolhatott a bajnokságba. A spanyol szakvezető arról is beszélt, hogy a második meccstől mit vár.

Látványos meccset

– Tovább építjük a csapatot, szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat, látványos meccset akarunk játszani, és azt a hangulatot feleleveníteni, ami a legutóbbi hazai mérkőzéseken volt. A bajnoki döntőben a pályán a hatodik emberünk a közönség volt, szeretnénk ha most is az lenne – mondta a diósgyőriek szakvezetője, aki arra a felvetésünkre, hogy amikor legutóbb a Cegléd ellen játszottak, az a kevésbé szép emlékek kategóriájába tartozik, és, hogy emiatt nem tart-e az ellenféltől, így felelt: – A sportban előfordulnak olyan eredmények, amelyek nem mindig örömöt hoznak. Amikor kikaptunk ellenük, és valaki azt mondta volna, hogy másodikok leszünk az évad végén, aláírtuk volna. Sosem az a célunk, hogy kikapjunk, mégis előfordul, de figyelnünk kell arra, hogy ne történjen meglepetés.

Kétségtelen, hogy az idei év első meccsén nagyon más állapotban volt a DVTK, a légiós cserék miatt még a saját játékát kereste a csapat, ezért is maradt alul a bajnokságot végül a hetedik helyen záró ceglédiekkel szemben. Most aligha fordulhat elő a nyáron alaposan megerősödött Diósgyőrrel, hogy megtréfálja őket egy kis csapat, viszont a hónap végén már jönnek a nagyok is, a címvédő Sopron elleni bajnoki, és az Európa Kupa-meccsek, amire a mostani összecsapásokat amolyan felhozó találkozóknak lehet felhasználni.

– Nem véletlenül kértük a szövetséget, hogy korán készüljön el a sorsolás, mert ennek ismeretében tudtuk felépíteni a felkészülési programot, hogy az hatékony legyen – mondta López edző. – Minden meccset meg akarunk nyerni, de most vannak olyan mérkőzések, amelyeket tudunk arra is használni, hogy a csapatot építsük, hogy a játékosok megismerjék egymást, azt, hogy milyen mozgások várhatók védekezésben és támadásban. A bajnoki idény hosszú, a meccsek folyamatosan jönnek, és 2015-ben az a cél, hogy ez Európa Kupában továbbjussunk. És, igen, a Sopron után már igazán komoly mérkőzések jönnek, nemcsak a nemzetközi porondon, hanem a bajnokságban is, a PINKK, a Győr, majd a PEAC.

Kíváncsiak arra

A magyar válogatott centere, a diósgyőriek új játékosa, Horti Dóra is felidézte a Vasas elleni bajnokit, amelyről azt mondta, hogy lesz még ettől jobb is, és bár rengeteg hiba volt, ez az időszak most arról szól, hogy próbálgassák a játékot a csapatok. Mint mondta: az első meccsen az izgalom is benne van mindenkiben, de ezen már túl vannak, és most nagyon várják, hogy saját szurkolóik előtt is pályára léphessenek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen emlékei vannak a diósgyőri szurkolókról.

– Személyes élményeim is vannak, hiszen amikor még Fürész Emőék játszottak itt, jó csapat volt, és ellenfélként kaptunk itt hideget-meleget. Játszottam itt válogatott meccsen is, amelyen szurkoltak is annak a csapatnak, amelyben játszottam, és ezeken nagyon jó hangulat volt. A tavalyi bajnoki döntőt pedig az interneten keresztül követtem. Jó volt látni, hogy amikor a Sopronnal játszottam döntőt, olyan hangulat van, amilyennek kellett volna korábban lennie, és amilyennek a jövőben is lennie kell egy döntőben – válaszolta Horti Dóra, aki arra a kérdésre, hogy várja-e már a nagyobb meccseket, így felelt: – Nem a Vasas ellen szól, amit mondok, de a PINKK, a Győr, a Sopron, a PEAC kiemelkednek. Ezeket a meccseket, mint a legutóbbi, elég nehezen viselem, ez más kosárlabda. Törökországban mindegyik olyan volt, mint a Sopron elleni. Nehéz olyan csapat ellen játszani, mint a Vasas, amikor nem tudod, mi fog történni, kicsit fejetlenség, eszetlenség van a pályán, a bírókban is benne van, hogy hagyjuk egy kicsit a kisebb csapatot érvényesülni, és megmondom őszintén, én ezt nem szeretem. Ez előtte is ilyen volt, amikor elmentem külföldre, és most is ilyen a magyar kosárlabda, és ezért is várom már a jobb meccseket. Három év után játszok újra itthon, és kicsit úgy érzem, hogy az emberek kíváncsiak arra, hogy hol is tart Horti Dóra. Három évig nem voltam szem előtt, nyáron volt egy nem túl sikeres Eb-szereplés, és most tényleg érzem a figyelmet, hogy na mit tud ez a lány, és ez egy kicsit nyomaszt. Tudok én kosarazni, nem véletlenül voltam három évig légiós, de egy-két hét alatt nem tudok belerázódni. Visszatértem, itthon van a családom, a szeretteim, ezt is meg kell szokni, hiszen korábban nyolc hónapokon át ez nem így volt. Most kicsit mindenki többet akar belőlem, és nehéz megtalálni a határokat. De az én foglalkozásom az, hogy kosárlabdázó vagyok, és nekem is meg kell találnom itthon a helyemet, hogy minden jól működjön.


Játékos szavak

D’Shara Strange, az Aluinvent-DVTK amerikai légiósa: – Nagyon örülök, hogy az első meccsemet lejátszhattam, a csapat kohézióját kell megtalálnunk, hogy a legjobb pozíciókra leljünk rá támadásban és védekezésben is. Nagyon tetszik, hogy itt tárt karokkal fogadtak, nagyon segítőkész mindenki, izgalmas időszak ez a karrieremben, hiszen ez az első európai csapatom, és nagyon izgalmas minden, és tetszik, amit eddig kaptam. Örülök, hogy az ügynököm, aki régóta ismeri a klub elnökét, összehozta ezt a lehetőséget a számomra. A célom elsősorban az, ami a csapaté, a minél eredményesebb szereplés, és az, hogy tanuljak a társaimtól, hogy mitől lehetek igazán profi játékos, vezéralak, hogy miként lehetek olyan játékos, aki fontos a csapatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!