Sport

2015.10.30. 18:55

A polgármester kérésére megcélozzák a bajnoki címet Tiszakesziben

Tiszakeszi - Kiütéssel nyertek a múlt héten a Tiszakeszi Községi és Üzemi Sport­egyesület labdarúgói.

Tiszakeszi - Kiütéssel nyertek a múlt héten a Tiszakeszi Községi és Üzemi Sport­egyesület labdarúgói.A kétezer-hétszáz lelkes település csapata – a megyei II. osztály Közép csoportjának keretében – hazai környezetben 11-0-ra nyert Tibolddaróc ellen, és a táblázaton felkapaszkodott a második helyre. A dél-borsodiak a vesztett pontokat tekintve ugyanúgy állnak, mint az éllovas Nyékládháza: ha megnyerik a Kisgyőr elleni, a pálya használhatatlansága miatt elmaradt összecsapásukat, nyomban az élen találják magukat.

Baráti társaság

– A legnagyobb összetartó erőnk az, hogy a gárda hetven százaléka gyerekkora óta ismeri egymást – mondta Molnár János, az együttes edzője. – A fiúk egy részével még én is játszottam. Többségük idevaló és mezőcsáti, de járnak hozzánk Miskolcról, Hejőpapiból, Sajóládról és Emődről is. Utóbbiak szintén a baráti társasághoz tartoznak, s valamennyien azt vallják, hogy mindenki egyért, egy mindenkiért. Ennek jegyében még vereség vagy döntetlen esetén sem megy haza senki, olykor hajnalig együtt vagyunk, beszélgetünk, eszünk-iszunk. Mindig van, aki meghívja a csapatot, örvendetes, hogy a községben nagyon sokat szeretnek minket.

A tiszakesziek – annak ellenére, hogy a játékosok többsége dolgozik – hetente kétszer edzenek. A játékosok fontosnak tartják a tréningeket, tudják, hogy az aranyérmet aligha szerezhetik meg akkor, ha kizárólag a mérkőzéseken találkoznak.

– A rajt előtt a dobogós helyek valamelyikét céloztuk meg – folytatta Molnár János. – Aztán polgármesterünk, Sipos Imre arra „biztatott” minket, hogy nyerjük meg a bajnokságot, így most ennek szellemében futballozunk. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen ebben a csoportban öt jó csapat van: a Nyékládháza, a Mezőcsát, az Alsózsolca, a Mezőnagymihály és mi is ebbe a kategóriába tartozunk. Bármelyik alakulat befuthat attól függően, miként sikerülnek a téli erősítések. Edzőként úgy ítélem meg, hogy nekünk minden csapatrészünk megfelelő erre az osztályra, vagyis semmi nem indokolja a keretünk „felforgatását”.

Félpénzen élnek

A tiszakeszi pálya a megyei I. osztálynak is megfelel, akárcsak a klub öltözőépülete – így a tárgyi feltételek oldaláról nincs okuk a szégyenkezésre. Az edző szerint azonban pénzügyi nehézségeik adódhatnak:

– Támogatásunk a felére csökkent a tavalyihoz képest – kesergett Molnár János. – Másfél millió forintból gazdálkodunk a korábbi hárommillió kétszázezer helyett… Sokat köszönhetünk a helyi vállalkozóknak és a magán­embereknek, akik mellénk álltak, segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a csapat ne széledjen szét. Nálunk nincsenek „zsoldosok” és ez így lesz a jövőben is, együtt akarjuk tartani a csapatot. Polgármesterünk már elmondta nekünk, hogy az önkormányzat jövőre megpróbálja visszatornászni támogatásunkat az előző évi szintre, így bizakodással várjuk 2016-ot. Miként szintén bizakodva tekintünk a soron következő két forduló elé: most a Nyékládházát fogadjuk, majd Mezőnagymihályra megyünk.

ÉM-KT


Hat csapatuk van

A tiszakesziek másfél millió forintból hat csapatot – U7, U9, U11, U13, ifjúsági és felnőtt – csapatot tartanak fenn, jövőre pedig U15-öst is szerveznek. Van elég helyi gyerekük, de Igriciből, Tiszatarjánból, Ároktőről és Mezőcsátról is járnak hozzájuk fiatalok, akik hetente kétszer edzenek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!