Sport

2015.09.25. 14:27

Vegyész RC: Közepes edzésnek felelt meg az évadnyitó meccs

Kazincbarcika - Sima sikerrel mutatkozott be a szezonban a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Sima sikerrel mutatkozott be a szezonban a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.Csak barcikai kötődésű hatossal kezdte a bajnokság első mérkőzését Dudás András megbízott edző (mint ismert, Toma Sándor vezetőedző a magyar női válogatott statisztikusaként az Európa-bajnokságra utazott), a terv az volt, hogy a többiek a későbbiek folyamán szállnak csatába. Toronyai nyitásai okoztak gondokat a vendégeknek (3-0), aztán jöttek a blokkok és az ütések is, csak a szervarontásokért volt kár (8-4). Szabó D. is megdolgoztatta a Tisza-partiakat a nyitóhelyről, a labdák foghatatlanok voltak a főiskolásoknak, akik 11-4-nél időt kértek. Abszolút kézben volt a szett a barcikaiaknak, az ellenfél rossz fogadás után nem tudta bejátszani a labdákat, amikor pedig be tudta, azt hárította a hazai blokk (15-4). Nem találtak semmilyen ellenszert a látogatók, haladt a sima játszmagyőzelem felé a VRCK. Kiütközött a tudásbeli fölény a borsodiak javára, de ettől függetlenül sokat rontott a Szolnok is (20-6). Még a háló is a Vegyésszel volt, az utolsó pont azután született meg, hogy Germuska egyes sánccáról kipattant a labda a vonalon túlra.

Szép keresztütés

A második felvonásra sort cserélt Dudás András, érkezett a Török, Surányi, Csányi, Bokor, Budai, Banai összetételű hatos. Rossz szerva és Bokor gyenge ütése után 0-2-vel indult a szett, az egyenlítés 3-3-nál következett. A fiatal Budai ütése jelentette az 5-4-et, fejben kicsit jobban összeszedett volt a Szolnok, mint a nyitómenetben (6-5). A technikai szünetben a vendéggárda vezetett (6-8), a VRCK is ajándékozott bőven nekik egységeket (7-11). Bokor keresztütése volt a játszma addigi legszebb megmozdulása, 11-11-nél lett újra egál a felvonás, jórészt Török hatékony szerváinak köszönhetően. Az alacsony szerkezetű vendégek felett – ha jó labdák jöttek – átütöttek Csányiék (16-13), s máris következhetett az újabb technikai pauza. A másik liberó, Bene mentése és Budai újabb jó megmozdulása után alakult 19-14-re az állás, biztosan haladt most már a pályaválasztó és 41 perc alatt 2:0 lett a meccs.

A harmadik szettre az előző kettő „vegyesével” vonult fel a hazai csapat, amelynél mosolyoghattak a melegítők, pláne Árva nyitásainál. A látogatók szerettek volna többet nyújtani, de a pályán érezték a tudásbeli különbséget (6-2). A több külföldi klubot is megjárt Szabó D. a szervahelyen sziporkázott, a szolnokiak láthatóan beletörődtek a pályán zajló eseményekbe, talán arra gondoltak, hogy legyen minél hamarabb vége ennek a szenvedésnek (12-4). Még egy-két rosszabb megoldás is belefért a VRCK-nál, nagy hosszú labdamenetekről nem lehetett beszélni (19-9). A Tisza-partiak még megmutatták magukat (ez szimpatikus volt), de a Barcika bő egy óra alatt lerendezte a mérkőzést, amely egy közepes edzésnek felelt meg.


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Szolnoki Főiskola RK SI

3:0 (9, 15, 16)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Vári, Pőcze.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó D., Juhász, Kozsla, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás T. (liberó), Bene (liberó), Török, Surányi, Csányi, Bokor, Budai, Banai. Megbízott edző: Dudás András.

Szolnoki Főiskola RK SI: Gulyás F., Tóth G., Bodonyi, Fülöp, Germuska, Varga Z. Csere: Farkas (liberó), Szabó A., Gönczi, Dian. Edző: Ilyés Gábor.

Dudás András: – Köszönjük, hogy sokan kijöttek a mérkőzésre. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, a győzelemnek örülök, de ez a teljesítmény a jövőben azért kevés lesz.

Ilyés Gábor: – Magabiztosan nyitottak a hazaiak, és, sajnos, mi nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit elvártam, fiatal csapatunkat a Vegyész nem igazán engedte kibontakozni. Látszik, hogy a hazaiak a nemzetközi mezőnyben készültek, mi pedig itthon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!