Sport

2015.09.04. 13:08

Ritmikus gimnasztika vb - Vass Dóra és két újonc Stuttgartban

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Hétfőn kezdődik Stuttgartban a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világbajnoksága, amelyen a magyar színeket Vass Dóra mellett két újonc, Kiss Boglárka és Margaritisz Lili képviseli.

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Hétfőn kezdődik Stuttgartban a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világbajnoksága, amelyen a magyar színeket Vass Dóra mellett két újonc, Kiss Boglárka és Margaritisz Lili képviseli.A magyar bajnok Vass Dórának a világ legjobbjai mellett vélhetően kevés az esélye arra, hogy bekerüljön az egyéni összetett első 15 helyezettje közé, így számára a kvótaszerzés szempontjából fontosabb lesz a jövő áprilisban sorra kerülő riói tesztverseny.

A stuttgarti vb-re az esemény hivatalos honlapja szerint 59 ország több mint 300 ritmikus gimnasztikázója nevezett, olimpiai indulási jogot az egyéni összetett első 15 helyezettje, a csapatok versenyében pedig az első 10 együttes szerez.

A kvóták nem névre szólnak, a versenyzők az országuknak szerzik, a jövő április tesztversenyre pedig a 15. helyezett utáni 22 legjobb helyezést elérő rg-s jut ki. Ugyanakkor olyan nemzet képviselői már nem mehetnek el az "előolimpiára", amelyeknek legalább egy versenyzője bekerült a vb-n az első 15-be.

"Eredmények tekintetében nem szeretnék nyilatkozni, az a célom, hogy négy olyan gyakorlatot mutassak be, amellyel meg leszek elégedve, és a bírók is értékelik. A budapesti világkupa óta jól ment a felkészülés, az első két hétben nagyon elfáradtam, de ahogy haladtunk előre az időben, egy kicsit visszavettünk a terhelésből, így itt a vége felé már csak napi hat órát edzettem." - idézte Vass Dórát a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) közleménye.

A vb hétfőn az egyéni selejtezőkkel kezdődik karikával és labdával, kedden ugyanezekkel a szerekkel folytatódik, majd a hivatalos megnyitó után kedden este ezzel a két szerrel már döntőznek a résztvevők. Szerdán és csütörtökön a buzogány és a szalag selejtezőire, illetve fináléira kerül sor, pénteken délután pedig az egyéni összetett döntőjét rendezik meg. A vb szombati napján az együttes kéziszer-csapatok selejteznek, vasárnap pedig a finálékra kerül sor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!