Sport

2015.09.17. 19:51

Három út vezethet a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokra

Miskolc - Csóka Nándort, az M1 Fitness Miskolc ökölvívóját köszöntötték szerdán délután.

Miskolc - Csóka Nándort, az M1 Fitness Miskolc ökölvívóját köszöntötték szerdán délután.A bulgáriai Szamokovban az 52 kilós súlycsoportban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett 19 éves sportoló köszöntésére és ünneplésére sokan sorakoztak fel. Mohácsi Gábor, az edzőterem tulajdonosa kiemelte, hogy tizenkilenc évvel ezelőtt, amikor „kihalt” a miskolci ökölvívóélet, megmentették és felkarolták a sportágat.

Négy esztendő alatt

– Kitartó munkánk következtében jegyeznek minket a hazai és a nemzetközi mezőnyben – közölte, majd hozzátette: – Csóka Nándor a nulláról indulva négy esztendő alatt jutott el odáig, hogy már Európa- és világbajnokságon szerepelhet.

Szót kértek az Újcsanáloson élő versenyző edzői, Siroki Norbert és Váradi Gábor is. Köszönetet mondtak támogatóiknak, a sportággal szimpatizálóknak, majd néhány szóval szakmai tevékenységükről is beszámoltak. Kiemelték:

– A fiatal és tehetséges Csókára sokan felnéznek, sikerei révén pedig máris példakép lett. A kontinensbajnoki dobogósról nem feledkeztek el a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. vezetői – ez érthető, hiszen Csóka Nándor korábban többször volt a Miskolc Városi Sportiskola-M1 Fitness ökölvívó szakosztályának legjobbja –, nevükben Illyés Miklós úgyis, mint a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője közölte:

– Hamarosan javaslatot teszek a város vezetőinek Csóka Nándor támogatására. Az Eb-bronz „meglágyította” a szponzorokat, a köszöntésen a kiváló öklöző gazdagodott is néhány borítékkal.

Szamoki eredményével az M1 Fitness Miskolc tagja kiharcolta a Katarban sorra kerülő amatőr világbajnokságon való szereplés jogát.

Edzői itthon maradnak

– Négy hete dolgozunk – folytatta Siroki Norbert edző. – Naponta kétszer tréningezünk és az október 5-i indulásig még két és fél hetünk van. A vébén mi nem leszünk jelen, így sem én, sem Váradi Gábor kollégám nem tudjuk segíteni Norbit, akit a Kovács László és Szántó Imre lát majd el jó tanácsokkal a dohai ring mellett.

ÉM-KT


Akár Brazíliába is kijuthat

Csóka Nándor kijelentette, hogy az ötkarikás szereplés az álma-vágya.– Ezt az első lépcsőben akkor harcolhatom ki, ha Katarban kiharcolom az 52 kilós súlycsoport első három helyének valamelyikét – mondta az ökölvívó. – Amennyiben ez nem sikerül nekem, akkor sem dől össze a világ, ugyanis jövőre a Világ Kupán, valamint az európai kvalifikációs viadalon még megkaparinthatom a brazíliai repülőjegyet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!