Sport

2015.09.24. 16:19

Három szakosztállyal bővült az MVSI-paletta

Miskolc - Gyarapodott a Miskolc Városi Sportiskola, amely már tizennégy szakosztállyal dolgozik.

Miskolc - Gyarapodott a Miskolc Városi Sportiskola, amely már tizennégy szakosztállyal dolgozik.

Születésnél bábáskodni mindig öröm: így voltunk ezzel a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. kedd délelőtti sajtótájékoztatóján, amelyen Illyés Miklós ügyvezető és Deák Bárdos Mihály szakmai vezető jelentette be, hogy az intézmény három új szakosztállyal bővül.

A gyerekekért

A gyerekek immáron a kosárlabdát, az öttusát és a teniszt is választhatják, így számukra tizennégyre bővült a paletta. Az eseményen megjelent iskolaigazgatók és edzők (Vucskó Zsuzsa, Hídvédi Attila, Kegyes Jenő, Rem Zsolt, Milen Vukicevic) arról számoltak be, hogy az MVSI-n túl bírják a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Akadémia támogatását is, az együttműködésnek pedig a gyerekek lehetnek a haszonélvezői. Szóba került a bővítés anyagi vonzata is: a sportiskola fenntartója, Miskolc város önkormányzata biztosítja a pluszkiadásokat. Ahhoz, hogy a kicsik eredményeket mutassanak fel, természetesen több évre lesz szükség, a szakmai keretet azonban az MVSI, a Nagy Lajos Király és a Gyarmati Dezső Általános Iskola (az úgynevezett köznevelési típusú rendszerben), valamint a már említett MOB és MOA teremti elő.

– A kínálat bővítésénél elsődlegesen az a célt vezérelt bennünket, hogy a gyerekek számára eddig „láthatatlan” műfajokat karoljunk fel – foglalta össze céljukat Illyés Miklós, majd hozzátette: – Aztán a szülők és csemetéik választanak: ha jól dolgozunk, ha eredményesek leszünk, kétség sem férhet hozzá, hogy a „bolton” mindenki csak jól járhat.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!