Sport

2015.09.17. 13:32

Dudással folytatja a VRCK, amíg Toma vissza nem tér

Röplabda - A Mirad Kupa miatt csak a jövő héten kezdi el a bajnoki idényt a Vegyész RC Kazincbarcika.

Röplabda - A Mirad Kupa miatt csak a jövő héten kezdi el a bajnoki idényt a Vegyész RC Kazincbarcika. Ezen a hétvégén megkezdődik a férfi röplabda élvonal 2015/16-os idénye. De nem a Vegyész RC Kazincbarcika számára, ugyanis a sárga-kékek elhalasztották az NB I 1. fordulójára kiírt Dági KSE elleni idegenbeli meccsüket (november 14-re) azért, hogy részt vehessenek ezen a héten szombaton és vasárnap az Eperjesen megrendezésre kerülő Mirad Kupán.

A felvidéki városban a házigazda VK Mirad PU Presov és a Vegyész RC Kazincbarcika mellett a lengyel WKS Czarni Radom és egy másik szlovák gárda, a VK KDS Kosice vesz részt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Vegyész bajnoki bemutatkozása a jövő héten lesz, ám nem az eredetileg tervezett hétvégi időpontban, hanem korábban, ugyanis a M4 sportcsatorna bejelentkezett, hogy élőben közvetítené a VRCK – Szolnoki Főiskola RKSI összecsapást, és ezzel összefüggésben szeptember 24-re, csütörtökön 18.00-ra módosították a bajnoki időpontját.

A vezetőedző nélkül

További érdekesség, hogy sem a bajnoki nyitányon, sem a mostani Mirad Kupán nem lesz jelen a barcikai csapat vezetőedzője, Toma Sándor, aki az Eb-re készülő, illetve a jövő héten szombattól a kontinensbajnokságon szereplő magyar női válogatott segédedzőjeként tevékenykedik. Emiatt az előző szezonban még a VRCK szakmai munkáját irányító, a mostani szezontól ügyvezetőként tevékenykedő Dudás András látja el az edzői feladatokat, egészen addig, amíg Toma Sándor vissza nem tér a női Európa-bajnokságról.

– Örömmel tettünk eleget Toma Sándor azon kérésének, hogy engedjük el az Eb-döntőre, hiszen ez büszkeség számunkra, és a klubunknak is reklám, hogy a kontinensbajnokságon a mi vezetőedzőnk is részt vesz – mondta Dudás András, majd így folytatta: – És nem ő volt az egyetlen, aki a Vegyész RC tagjai közül végigdolgozta a lányokkal a nyarat, hiszen Balázs István vezető gyúróként tevékenykedett, de sajnos ő sérülés miatt nem lehet ott az Eb-n. Amíg az edző távol lesz, a fiúk teszik majd a dolgukat, és mivel készültünk arra, hogy Toma Sándor egy ideig nem lesz velünk, képben vagyok, hogy mit kell tenni, mit kell folytatni, hogy hol tart a csapat.

Bemelegítés lesz

Dudás András elmondása szerint ez a mostani rangos torna jó „bemelegítés lesz” a bajnokságra, hiszen az eperjesiek a szlovák bajnokság címvédői, a kassaiak a homonnai gárda szétszéledésének nyertesei, és ennek köszönhetően alaposan megerősödtek, míg a lengyel csapat Európa egyik legerősebb férfi bajnokságában szerepel. Utóbbinak Daniel Plinski személyében 145-szörös lengyel válogatottja van, aki 2006-ban világbajnoki ezüstérmet, 2009-ben pedig Európa-bajnoki aranyat szerzett, valamint náluk játszik Lukas Kampa, aki 130-szoros német válogatott, és a tavalyi vb-n bronzérmet vehetett át. A WKS Czarni Radom edzője az a Raúl Lozano, aki kilenc éve szakvezetőként vb-ezüsthöz segítette Lengyelországot, 2009 és 2011 között pedig a német válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!