Sport

2015.09.03. 08:26

Az asztalitenisszel bővül tovább a DVTK család

Miskolc - Piros-fehér lett a kaucsuklabda is: itt a DVTK-Volán.

Miskolc - Piros-fehér lett a kaucsuklabda is: itt a DVTK-Volán.A nyár közepén még arról számoltunk be, hogy nehéz anyagi helyzetbe került a Borsod Volán SE asztalitenisz szakosztálya, miután beszűkültek a szponzorációs lehetőségek. Még az is felsejlett, hogy az NB I-ben (amely a másodosztályt jelenti) emiatt nem tud elindulni a férfi csapat – azonban segítő kéz érkezett, amely nem volt más, mint a DVTK. Úgy tudjuk, a fúzió létrejöttén már hosszabb ideje dolgoztak a klubnál, amelynek képviselői a közelmúltban tárgyaltak a MOATSZ elnökével és főtitkárával is.

A Bundesliga III-ból

Információink szerint a résztvevők egy gazdasági társaságot alapítottak (amely bejegyzés alatt áll), amelynek 98 százalékban tulajdonosa a Borsodsport Invest Kft., 1 százalékban a Borsod Volán SE, ugyancsak 1 százalékban pedig a Diósgyőri Asztalitenisz Sportegyesület. Mindez azt is jelenti, hogy az NB I-ben DVTK-Volán I. néven indul a csapat a 2015/2016-os pontvadászatban, az NB II-ben pedig a DASE DVTK-Volán II. lesz. A tavalyi NB I-es Volánból marad a klubnál Tóth Zsolt, Doros Szilárd és Kővári Balázs, aki egyben játékosedző is lesz, továbbá leigazolták a német Bundesliga NB III-ból a 29 éves Széll Zsoltot, aki vajdasági magyarként volt szerb válogatott. Ezenkívül szándékukban áll tovább erősíteni, a paralimpikon Berecki Dezsővel, aki legutóbb Apagyon játszott. A cél az NB I megnyerése, tehát jövőre szeretnének ott lenni az Extraligában. Ehhez a DVTK minden támogatást megad, de nyilván keresik a további leendő szponzorokat, akik szívesen segítenek a miskolci asztalitenisz sportnak. A DVTK-nak különben legutóbb a hatvanas években volt asztalitenisz együttese.

Sajtótájékoztató

Miskolcon két helyen, két teremben lesz jelen a sportág: a Jókai Mór Református Általános Iskolában hétfőn, szerdán és pénteken 17 és 19 óra között úgy, hogy az első órában a gyerekek játszanak majd, utána pedig a felnőttek. Aztán Martin-Kertvárosban az Arany János iskolában, itt keddi, valamint csütörtöki napokon, szintén 17 és 19 óra között, hasonló konstrukcióban. Terveik között szerepel, hogy ebben a két intézményben a mindennapos testnevelésben helyet kap a pingpong. Sokat sejtető az, hogy a DVTK péntekre sajtótájékoztatót tart egy új sportág „családba” kerüléséről, tehát itt lehet hivatalos az asztalitenisz megérkezése a klub kötelékébe.

ÉM-MI


Az NB II-ről – röviden

A harmadik vonalban induló DVTK-Volán II. kerete nem változik, maradnak a régi „DASE-sok”, vagyis: Géczi István, Boros Zoltán, Pados Zoltán, Fekete József és Rózsahegyi Péter. Ebben az osztályban még két klub képviseli Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, az Ózd VSE és a Szerencs VSE.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!