Sport

2015.08.26. 13:55

Válogatott védőt igazolt a Mezőkövesd

Mezőkövesd - Devecseri Szilárd, a háromszoros válogatott egy évre kölcsönbe érkezik a Szombathelyi Haladás csapatától.

Mezőkövesd - Devecseri Szilárd, a háromszoros válogatott egy évre kölcsönbe érkezik a Szombathelyi Haladás csapatától.Újabb rutinos játékossal erősödött a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapata: a vasiaktól a matyóvárosiakhoz került Devecseri Szilárd a tervek szerint mától kapcsolódik be a sárga-kékek edzésmunkájába. A háromszoros magyar válogatott egy évre kölcsönbe érkezik az élvonalba pályázó kövesdiekhez.

Húzóemberré válhat

– Jó kapcsolat a vasiak és köztünk, ennek köszönhetően kötöttük meg a boltot – mondta Tóth László, a borsodiak szakmai igazgatója. – Ennek jegyében bizonyos játékosok, akik szakmai, vagy egyéb okból a perifériára szorulnak és a kispadra ülnének, környezetváltozással máshol egyenesbe kerülhetnek. Szombathelyen nagy luxus lenne, ha Devecseri pihenne, ezért a játékos és menedzserének kérésére született döntés a kölcsönadásáról. Mi vezérszerepet szánunk neki: a védő nem véletlenül lett válogatott, képességei alapján is az élvonalban lenne a helye. Most viszont holtpontra jutott, de itt csapatunk erősségévé válhat és egyenesbe kerülhet.

Szalai mint cserealap?

A szakmai igazgató kérdésünkre – mely szerint szolgálhat-e már információval Szalai Vilmos átigazolásáról – megjegyezte: a védő „értékesítése” folyamatban van. A hírek szerint Szalai is része a Devecseri érkezését érintő üzletnek, bár ezt Tóth László sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!