Sport

2015.08.17. 10:06

Szomorú szombat: a táblázat utolsó helyére került a DVTK

Miskolc - A hétvégi, hazai bajnoki összecsapását is elveszítette az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat.

Miskolc - A hétvégi, hazai bajnoki összecsapását is elveszítette az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat.Lassan gyűltek a nézők a szombat esti összecsapásra a Diósgyőri stadionban, amint az később kiderült, mindössze 2705 szurkoló jelenlétében rendezték meg a keleti rangadónak titulált meccset. Amennyiben ebből a létszámból levonjuk azt a mintegy kétszáz debreceni drukkert, akkor még szomorúbb a kép, még ijesztőbb a csökkenés, már csak az ezt megelőző bajnoki találkozóhoz képest is (akkor, a Videoton ellen 4264 volt a hivatalos nézőszám).

Fiatal a keretben

A DVTK összeállításában volt néhány változás: azt már Antal Botond egy héttel korábbi kiállításakor is lehetett tudni, hogy Ivan Rados lesz a hálóőr, aki már a csornai kupameccsen is védett, ám ha csak a bajnoki csatákat nézzük, akkor 2015-ben összesen egy mérkőzése volt az élvonalban még márciusban, éppen Debrecenben. Okuka meggyógyult az MTK elleni csatában összeszedett sérülése után, így övé lett a jobb oldali védő posztja, míg az eltiltott Kovács G. helyén a nyáron Felcsútról érkezett Tamás M. kapott lehetőséget azok után, hogy lehúzott két meccset az NB III-as alakulatban, illetve végigküzdötte a hétközi MK-mérkőzést is. Egerszegi mellett az Illov­szky-stadionban a csere Kitl lett a másik védekező középpályás, pechére még egy fél órát sem tudott a pályán tölteni, mert sérülés miatt le kellett hozni, Halmai váltotta. Az egyik szélen Bacsának, a másikon Barczinak jutott az a feladat, hogy a lehetőségekhez képest minél többször megbontsák a DVSC oldalait, középen szokás szerint Koman irányított, míg a hajdúsági védőkkel való harc Grumicra maradt. A kispadon egy újoncot is fel lehetett fedezni, a 18 éves Ternován Patrik először volt kerettag a felnőtteknél, ha csak fele annyira lesz jó játékos, mint amilyen édesapja, az egykori DFC volt erőssége, Ternován Ferenc volt, már elmondhatja majd magáról, hogy sokra vitte.

Jó diósgyőri hajrá

A kevés szurkoló ellenére jó hangulatban indult a találkozó, a hazai ultrák mindent meg tettek azért, hogy biztosítsák a megfelelő atmoszférát, hogy pluszt adjanak a pályán lévőknek. A DVTK mezőnyfölényt harcolt ki a mérkőzés elején, akinek éppen kellett, az beleállt a párharcokba, volt néhány ígéretesnek indult akció is, ám azokból nem születtek lövések. A diósgyőri kezdeményezés során a Loki teljesen visszazárt a saját térfelére, sőt, volt olyan periódus is, amikor egy 25–30 méteres sávba tömörültek be a játékosok. Ekkor mindkét csapat védőmunkája dicsérhető volt, viszont nem kápráztatták el a szurkolókat nagyobbnál nagyobb lehetőségekkel. A 26. percben majdnem Mészáros hozta össze a vezetést a házigazdának, fejjel nem a legjobban ért a labdába, de Radosevic kisegítette, amit az ott ólálkodó Grumic bánt a legjobban. Labdajáratásban nem állt rosszul a Bekő-legénység, csak éppen nem voltak elég kreatívak játékosai a tizenhatos előterében, a DVSC hátsó alakzata jól olvasott a diósgyőri gondolatokban. A 39. percben Kulcsárt blokkolták nagy helyzetben, majd a félidő hátralévő része a DVTK-é volt, de Egerszegi lövése célt tévesztett.

Hullámzás, szidalom

Lendületesen indult a második negyvenöt perc, ám a hazai publikumot gyorsan lehűtötte a Debrecen, amely egy pontrúgást jól zárt le, nevesül a 11 éve az Andrássy úton is megfordult Máté. Innentől kezdve kényszerben volt a Diósgyőr, amelynek egy nyíltabb játékot kellett felvállalnia annak érdekében, hogy egyenlítsen, vagy netán még a győzelmet is megszerezze. Nagy kérdés volt, hogy mit tud előhúzni a csapat, maga a vezetőedző ebben a szituációban, azt mindenképpen látni lehetett, hogy Barczi és Bacsa váltogatta az oldalt. Érezhetően nyugodtabbá tette a vezetés a Debrecent, míg a hazai nézők „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmussal próbáltak valamit elérni kedvenceiknél. A 62. percben aztán a fiatal és rendkívül agilis Balogh megszerezte együttese második gólját, s nagyon úgy nézett ki, hogy ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Lövés, helyzet nem igazán akadt a hazai oldalon, és a Grumicnak feladott magas labdák sem értek el a címzetthez.


Két csatárral sem ment

Az összecsapás 69. percében Takács beállásával két csatárra váltott a DVTK, de különösebb eredményt ez sem hozott. Bekő Balázs mozdulatlanul állt a rekortánon, az ultrák kiabálták a „gyenge” szót, elébiggyesztve egy jelzőt. Balogh N. a kapufát is telibe lőtte, a 80. percben ugyan jutott egy helyzet a DVTK-nak, de ez volt minden.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-0)

Diósgyőr, 2705 néző. V.: Andó-Szabó (Buzás, Georgiou).

DVTK: Rados (5) – Okuka (5), Lipták (5), Tamás (5), Nemes (5) – Egerszegi (5), Kitl (5) – Bacsa (4), Koman (4), Barczi (5) – Grumic (4). Vezetőedző: Bekő Balázs.

DVSC-TEVA: Radosevic (6) – Jovanovic (5), Mészáros (5), Máté (6), Korhut (5) – Bódi (5), Zsidai (5), Mihelic (5), Kulcsár (5) – Castillion (5), Balogh N. (6). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Kitl helyett Halmai (4) a 29., Mihelic helyett Szécsi (6) a 46., Okuka helyett Németh M. (5) az 58., Barczi helyett Takács T. (4) a 69., Kulcsár helyett Sidibe (5) a 70., Balogh helyett Bereczki (-) a 85. percben.

Sárga lap: Lipták a 25., Barczi a 29., Jovanovic a 82. percben.

Gólszerző: Máté (0-1) a 48., Balogh N. (0-2) a 62. percben.


Bekő Balázs: – Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy vezetést szerezzünk, stabilan álltunk a lábunkon, a Debrecen visszahúzódott a saját térfelére, túl sok mindent nem is akartak. Próbálkoztunk, voltak lehetőségeink, egyikből be kellett volna találnunk... A Debrecen első kapura menő próbálkozása gól lett a második félidőben, és onnantól nyilvánvaló volt, hogy kontrára fognak játszani. Mi is kijjebb jöttünk, mert kijjebb kellett jönnünk. Aztán sikerült még egy gólt rúgniuk, amivel el is döntötték a meccset. Nehezen érintett nyilván a meccs vége, nem gondolhatja senki, hogy a sikertelenség élteti az embert, nem, pont fordítva, a siker az, ami szükségeltetik ahhoz, hogy az ember jól érezze magát ebben a futballközegben. Nem tudok okosat mondani, el kell fogadni a kritikát, és azon kell dolgozni, hogy ez megforduljon.

Kondás Elemér: – Ma egy célunk volt, az, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert fontos volt a három pont begyűjtése. Az első félidőben stabilan játszottunk, nem igazán engedtük a Diósgyőrt a kapunk elé, ez a felvonás kiegyenlített volt. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy gyakoroljunk nyomást a DVTK-ra, amely két gólt eredményezett, ebben a félidőben egyértelműen jobbak voltunk. Úgy gondolom, végig fegyelmezetten futballoztunk, ezért megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.



A gólok története

48. perc: Jobb oldali Korhut-szöglet után Zsidai Máté elé csúsztatott, a vendégek védője középről, négy méterről nem hibázott, Liptákot megelőzve, Rados lábai között a hazai kapuba fejelt, 0-1.


62. perc: Szécsi adta be a játékszert a jobb oldalról, középen az ötösnél Balogh N. érkezett, és emberét megelőzve a bal alsó sarokba helyezte a labdát, 0-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!