Sport

2015.08.11. 08:27

Új célt keresnek?

"<em>Ez a lista nem tűnik túl erősnek, viszont van még három hét az átigazolási időszakból, hogy ezen javítani lehessen. Nem a nemzetközi kupaindulás, hanem a biztos bennmaradás érdekében</em>" - <strong>Berecz Csaba írása</strong>.

"Ez a lista nem tűnik túl erősnek, viszont van még három hét az átigazolási időszakból, hogy ezen javítani lehessen. Nem a nemzetközi kupaindulás, hanem a biztos bennmaradás érdekében" - Berecz Csaba írása.

Az élvonalbeli bajnokság rajtja előtt, amikor a DVTK céljai felől érdeklődtünk, Bekő Balázs, a Diósgyőr szakvezetője Várhidi Péter korábbi NB I-es edzőt idézte, aki szerint a Videoton, a Ferencváros és a Diósgyőr az a csapat, amelyik beleszólhat az első három hely kérdésének eldöntésébe.

Ez a lista nem tűnik erősnek, viszont van még három hét az átigazolási időszakból, hogy ezen javítani lehessen.

Biztosan korai még megkérdőjelezni mindezt, mert bárki előránthat még a közhelytárból kontrákat – mint hogy hosszú még az idény, a labda gömbölyű, bármi megtörténhet –, úgyhogy, maradva a jelennél, csak annyi jelenthető ki, hogy ettől most távol, nagyon távol van a diósgyőri csapat, viszont a második vonalhoz régen volt ilyen közel.

Az elmúlt három fordulóban, az idei nemzetközi kupaporondon indult csapatokkal szemben maradt alul a DVTK, olyanok ellen, akik vélhetően az idén is a dobogóért küzdenek majd. Velük szemben lépéshátrányba kerültek, amin lehetne csodálkozni, de nem érdemes. Mert a Diósgyőr kezdőcsapatában ezúttal is több olyan játékos kapott helyet – jobb híján –, akik vagy meccshiánnyal küszködnek, vagy hónapok óta, vagy egyáltalán nem láthattuk még őket a DVTK-ban jól focizni. Nem Kovács G., Bognár, Barczi, Bacsa, Koman pozitív hozzáállását kérdőjelezzük meg, de elmaradnak attól, amit a drukkerek várnának tőlük.


[poll id="985"]


Bekő Balázs nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a legutóbbi három vereség után az is benne van a pakliban, hogy ezt újabb három követi. Mert a következő három ellenfél úgy tűnik, jobb formában van (Debrecen, Paks, Újpest). Ráadásul a soron következő bajnokin jelen állás szerint nem számíthat négy sérült külföldijére (Griffitsh, Okuka, Husic, Ho-Jung), a kéztöréses Nikházira és eltiltás miatt Kovács G.-re és Antalra sem. És ha az MTK ellen gyengébb teljesítményt nyújtó játékosokat (Barczi, Bognár, Bacsa, Németh, Kitl) is kihagyná a következő meccsen Bekő Balázs, akkor a Rados, Eperjesi, Lipták, Nemes, Egerszegi, Koman, Takács, Grumic nyolcas és a szombaton kispadra ültetett Tamás M., Boros, Halmai alkothatná a kezdőt, illetve a választási lehetőséget a fiatal kontingenssel (Csicsvári, Oláh, Timlkó, Icsó, Balogh A.) bővíthetné. Nem megbántva a felsoroltakat, ez a lista nem tűnik túl erősnek, viszont van még három hét az átigazolási időszakból, hogy ezen javítani lehessen. Nem a nemzetközi kupaindulás, hanem a biztos bennmaradás érdekében.


Miskolc - Szombaton súlyos vereséget szenvedett a DVTK az MTK vendégeként, és összességében az első négy forduló eredményei sem úgy alakultak, ahogyan azt a diósgyőri szurkolók szerették volna. Szabó Tamás ügyvezető nyilatkozott az eddigiekről. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!