Szabó Tamás: “Egy-két játékosunk nem érzi át a felelősségét”

Akt.:
Szabó Tamás: “Egy-két játékosunk nem érzi át a felelősségét”
Miskolc – Szombaton súlyos vereséget szenvedett a DVTK az MTK vendégeként, és összességében az első négy forduló eredményei sem úgy alakultak, ahogyan azt a diósgyőri szurkolók szerették volna. Szabó Tamás ügyvezető nyilatkozott az eddigiekről.

– Mi a véleményed az elmúlt néhány fordulóról? – tette fel a kérdés a DVTK hivatalos honlapja.

Szabó Tamás: – Bár klubvezetőként több türelemre van szüksége az embernek, mint hétköznapi szurkolóként, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy én is csalódott vagyok az eddigi szereplés okán. Nem is elsősorban a szerzett pontok száma miatt, hiszen a sorsolás és az ellenfelek ismeretében számítottunk rá, hogy az első néhány forduló nem lesz “sétagalopp”, sokkal inkább zavar, hogy a csapat játékának minősége messze nem éri el azt a színvonalat, amit a szurkolóink és a tulajdonosaink teljesen jogosan elvárnak. Ez annál is inkább érthetetlen, mivel a korábbi évektől eltérően idén már a felkészülés kezdetére gyakorlatilag a teljes csapat a szakmai stáb rendelkezésére állt, és nagy változások sem voltak a keretben, így megítélésem szerint elegendő idő állt rendelkezésre a megfelelő játékstílus és taktika kialakítására.

– Miben látod a gyengébb szereplés okait?

Szabó Tamás: – Az okok megtalálása és orvoslása elsősorban a szakmai stáb, főként a sportigazgatónk és vezetőedzőnk feladata, de azt én is látom, hogy sajnos egy-két játékosunk nem érzi át a felelősségét annak, hogy milyen hozzáállással és koncentrációval kellene piros-fehér mezben pályára lépnie. Ezen például sürgősen változtatni kell!

– Milyen eszközök vannak a kezében a klub vezetésének az eredményesség javítása érdekében?

Szabó Tamás: – Természetesen sokféle lehetőségünk van, és bizonyos lépéseket már meg is tettünk. Tervezünk még további igazolásokat is, annak ellenére, hogy meggyőződésem szerint már a mostani keretnek is alkalmasnak kellene lennie a céljaink elérésére. Az első csapat egész szakmai stábjától és a játékosaitól is célratörő, tudatos munkát várok, aminek megfelelő eredményességgel is párosulnia kell a jövőben. A megoldás kulcsa az ő kezükben van, és biztos vagyok benne, hogy rövidesen rá is találnak a helyes útra.

Forrás: dvtk.eu
hirdetés


hirdet�s