Sport

2015.08.10. 08:43

MTK vs. DVTK - Kis játékdombról előbb gurulás, majd szabadesés

Miskolc - Az angyalföldi gyepbe gyalulta be az MTK a Diósgyőrt élvonalbeli fociban szombaton.

Miskolc - Az angyalföldi gyepbe gyalulta be az MTK a Diósgyőrt élvonalbeli fociban szombaton.A labdarúgó NB I 4. fordulójában, szombaton kora este az MTK Budapest csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese. Pont, pontok szerzésének reményében léptek pályára a piros-fehérek azzal, hogy hátha sikerül feledtetni a múlt heti, Videoton elleni hazai hajrát, ami nagyon úgy tűnik, hogy erősen rögzült a drukkerekben, lévén, olyan, hogy egy csapat emberfórban a hosszabbításban bukjon el egy megnyertnek tűnő meccset, évtizedenként, vagy még ennél is ritkábban történik. Az előző heti csapat rendes játékidőben mutatott produkciójával elégedett volt Bekő Balázs, a diósgyőriek szakvezetője, aki ezt az elmúlt napokban több helyen is elmondta, így nem volt igazán meglepő, hogy csupán egy helyen változtatott a Videoton elleni kezdőn, azt is csak kényszerből, mert Nikházi kéztörése miatt nem tudta vállalni a játékot.

Tíz percig

És Bekő Balázs újabb tíz perc elégedettséget könyvelhetett el az MTK-meccs elején. Mert a kék-fehérek stadionjának felújítása miatti semleges helyszínen, a Vasas pályán zajló bajnoki elején a DVTK dominált, többet volt a vendégeknél a labda, és a játék jobbára a hazaiak térfelén folyt. Aztán amikor egyszer megugrottak a fehér mezesek, rögtön gólt is szereztek, mert kilyukadt a vendég védelem közepe, és Lipták csak fault árán tudta lefékezni az MTK-t. Csakhogy a jó helyről járó szabadrúgás Kanta J.-nek ajándék volt, ez nála büntetővel ér fel, és be is varrta ezt a pontrúgást. Viszont a játék képe ezután sem változott, a Diósgyőr támadott, igazán komoly helyzet nélkül, az MTK pedig újabb gólt ért el. Ehhez két dologra volt szükségük, egy nagy védelmi hibára, amelyet az Okuka sérülése miatt az alapból baloldali középpályás, ezúttal jobboldali védőnek beküldött Németh M. hozott össze, valamint egy kis szerencsére, ami úgy jött össze, hogy Antal nagy védése után a labda Vadnai testére, onnan pedig a kapu felé pattant. A „szegény embert még az ág” úgy folytatódott, hogy öt perccel később Grumic lövése után a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant a labda, majd a félidő hajrájában valamennyit visszakapott a DVTK az élettől, amikor Torghelle ziccert ügyetlenkedett el. Abban a játékrészben, amelyben a Diósgyőr aktivitását a 0-6-os szögletarány (is) jelezte.

Fordulás után

A második játékrész elején másik meccs kezdődött, ebben a DVTK mintha részt sem vett volna, az MTK pedig kicsinosította magát az öltözőben. Jó lett volna tudni, hogy mi hangzott el az öltözőkben, amelytől mindkét csapat az első félidei játékának az ellenkezőjét produkálta. És itt most ne a gólok számára tessék gondolni. Egymást követték a hazai támadások, úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, hogy mikor lesz meg a harmadik találat. Aztán amikor Kovács G. elmért egy szituációt és fejbe rúgta Varga Sz.-t, tulajdonképpen minden eldőlt. Nem sokkal később az MTK bevert egy újabb gólt Hrepka révén, majd negyedórával később az agilis Ramos is összehozott egyet, amelynek során nem válogatott az eszközökben, a labdáért vívott harcban Németh M.-t is leterítette, de ezen a napon ez is belefért. Innentől úgy tűnt, hogy az MTK-nak elég volt a nagy melegben ennyi, és már a következő bajnokira tartalékol, de a cseréikben még élt a bizonyítási vágy, ez lett a veszte Antal kapusnak, aki ugyan megúszta négy kapott góllal, de csapata nem, mert kiállítása után a pótcserekapus, Grumic nem tudta hárítani az igazi hálóőr szabálytalanságáért megítélt büntetőt.

Aki azt várta a második játékrésztől, hogy a DVTK rátesz még egy lapáttal, és szoros meccset hoz össze az első félidei kétgólos hátránya ellenére, annak csalatkoznia kellett. A piros-fehérek a térfélcsere után üresjáratba tették magukat, és előbb elkezdtek csak gurulni lefelé arról a kis játékdombról, amit az első félidőben felépítettek, majd végül szabadesésbe mentek át, és egészen a kieső helyre zuhantak, hit és akarat nélküli második félidei játékukkal.



Jegyzőkönyv:

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 5-0 (2-0)

Budapest, Illovszky stadion, 831 néző. V.: Erdős (Berettyán, Becséri).

MTK Budapest: Hegedüs (0) – Bese (6), Grgic (6), Vukmir (6), Vadnai (6) – Thiam (6), Szatmári (4), Kanta J. (8) – Hrepka (6), Varga Sz. (5) – Torghelle (5). Vezetőedző László Csaba.

Diósgyőri VTK: Antal (6-2=4) – Okuka (0), Lipták (5), Kovács G. (5-2=3), Nemes (5) – Egerszegi (5) – Bacsa (4), Koman (4), Bognár I. (3), Barczi (3) – Grumic (4). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Okuka helyett Németh M. (3) a 27., Szatmári helyett Vass (6) a 46., Torghelle helyett Ramos (7) az 55., Bognár helyett Kitl (3) az 55., Bacsa helyett Takács (4) az 55., Varga Sz. helyett Gera (6) a 62. percben.

Sárga lap: Lipták a 68. percben.

Kiállítva: Kovács G. az 56., Antal a 88. percben.

Gólszerző: Kanta J. (1-0) a 11., Vadnai (2-0) a 30., Hrepka (3-0) az 59., Ramos (4-0) a 73., Kanta J., 11-esből (5-0) a 90. percben.


László Csaba: – A szombathelyi döntetlen után rendbe kellett hozni a csapatot, és ahogy láttam, ez sikerült. Nagyszerű győzelmet arattunk, szép, időnként látványos játékkal. Kihasználtuk az adódó lehetőségeket, azt játszottuk, amit tudunk. Együtt érzek Balázzsal, kívánom a szimpatikus Diósgyőrnek, mielőbb kapja össze magát, és pozitív irányba induljon el. Bízom benne, hogy mi pedig innen folytatjuk, hasonló módon.

Bekő Balázs: – Nem kell túlmagyarázni a dolgot, olyan hibákat követtünk el, amivel kivégeztük magunkat. Az MTK a második gólja után felszabadultan játszott, mi begörcsöltünk, futottunk az eredmény után. Szünetben igyekeztem lelket verni a fiúkba, de mint látható volt, ez nem nagyon sikerült. Ez nem jellemző a Diósgyőrre. Nem szeretnék elhamarkodottan ítélni, vissza kell nézni a meghatározó első gólt, ami szerintem elképzelhető, hogy kapushiba volt, de nem bántom Antalt, mert a többiek sokkal többet hibáztak. Szerdán Magyar Kupa meccs következik, fel kell állnunk, mert ettől mi többet tudunk. Nem hiszem, hogy bárki azt gondolta, sétagalopp lesz az első öt forduló, hiszen az újonc mellett a tavalyi első négy helyezett az ellenfél. Az öltözőben bejelentettem, hétfőn csak olyan játékosok jöjjenek edzeni, akik a Diósgyőrben akarnak focizni. Szerintem talpra fogunk állni.



Percek, események

11. perc: Hrepka ugrott ki középen, akit hátulról Lipták lökött fel. A védő szerencséjére a sárga lap nem került elő, viszont nagyon jó helyről, középről, a kaputól 24 méterre jutott szabadrúgáshoz a hazai gárda. A pontrúgást Kanta J. végezte el, aki a sorfal mellett a kapu bal oldalába csavarta a labdát, 1-0.


30. perc: A hazaiak által előrevágott labdát a diósgyőri térfél jobb oldalán Németh M. és Vadnai próbálta megszerezni, utóbbi járt sikerrel, mert előbbi lyukat rúgott. Az MTK játékosa, így egyedül húzhatott kapura, és bár elsőre a kapujából kiinduló Antalt találta el, de róla kipattant Vadnai testére a játékszer, onnan pedig a kapu felé, így a hazai labdarúgónak 2 méterről kellett az üres kapuba küldenie a labdát, 2-0.


56. perc: Varga Sz. és Kovács G. próbálta megszerezni a labdát az oldalvonaltól nem messze. A hazai játékos fejjel, utóbbi lábbal, amiből az lett, hogy Kovács G. fejbe rúgta Varga Sz.-t., a játékvezető pedig azonnal piros lapot adott a vendégek játékoskának, így 10 főre csökkent a DVTK létszáma.


59. perc: Kanta J. remek labdával ugratta ki középen Hrepkát, aki meglehetősen üresen vette át a játékszert, majd 17 méterről nagy erővel a diósgyőri kapuba bombázott, 3-0.


73. perc: A hazai kapus kirúgása után a bal oldalon Ramos és Németh M. küzdött a labdáért, előbbi azzal jutott előnyhöz, hogy összekoccintotta ellenfele bokáját. Miközben Németh M. elterült a földön, megnyílt az út Ramos előtt a kapu felé, lendületből Antal ,,arcába” vezette a labdát, majd a kapus mellett 8 méterről a hálóba lőtt, 4-0.


88. perc: Gera középen ugratta ki Ramost, aki így ziccerbe került, de amikor Antal mellett el akarta húzni a labdát, a hálóőr leterítette őt. Ezért a játékvezető 11-es ítélt, és kiállította Antalt, kilenc diósgyőri maradt a pályán.


90. perc: A hazaiak büntetője előtt egy diósgyőri mezőnyjátékos, Grumic húzott kapuskesztyűt, és nagy nehezen kapus dresszt is, mivel addigra mindhárom cserelehetőségét kihasználta a DVTK. A 11-est Kanta J. végezte el, aki a kapu közepébe bombázott, 5-0.



Miskolc - Jól kezdett a DVTK, de a gólokat az MTK lőtte az első félidőben, majd a diósgyőri kiállítás után már csak statisztaszerep jutott a piros-fehér focistáknak az Illovszky stadionban. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja az MTK ellen? tovább »

Budapest, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának eredményei és programja. tovább »

"Nem kell túlmagyarázni a dolgot, olyan hibákat követtünk el, amivel kivégeztük magunkat" - kezdte nyilatkozatát Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az MTK elleni budapesti vereség után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 4. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az MTK Budapest vendégeként lépett pályára szombaton 18 órától Budapesten, az Illovszky stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!