Sport

2015.08.21. 11:39

Molnár és Váczi is a fináléba lapátolt

Milánó, Tiszaújváros - Még csak most jönnek az igazi izgalmak a milánói kajak-kenu világbajnokságon.

Milánó, Tiszaújváros - Még csak most jönnek az igazi izgalmak a milánói kajak-kenu világbajnokságon.Az idén Olaszország, Milánó a kajak-kenu világbajnokság házigazdája, a nemzetek számára az esemény kiemelt jelentőséggel bír, hiszen itt lehet kvótát szerezni a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára. Megyénk képviseletében a Tiszaújvárosi VSE lapátosa, Molnár Péter K-2 200 méteren állt rajthoz újpesti társával, Tótka Sándorral. Az egység előbb csütörtökön előfutamozott: a rajtot kétszer is visszalőtték, ez azonban nem zavarta meg az egységet. A magyar duó sokáig vezetett, ám végül a második pozíciót kaparintotta meg a német alakulat, Ronald Rauhe és Tom Liebscher mögött.

Remek idővel

Molnárék összességében a negyedik időt hozták, vagyis készülhettek a középfutamra. Ezt pár órával később, csütörtökön délután rendezték meg, az újvárosi-újpesti alakulat a negyedik futamban, a hatos pályán nem talált legyőzőre (31.203 másodperc), ami azt jelentette, hogy bekerültek a szombaton 11.14-kor kezdődő döntőbe, ahol mellettük még a kanadai, a svéd, a szerb, az orosz, a francia, a litván, a német és a brit duó száll harcba az érmekért, a kvótáért, amelyet az 1–6. hely jelent.

Parakajak szakágban, az A-kategóriában Váczi Anita (szintén Tiszaújvárosi VSE) a hölgyek K-1 200 méterén indult, előfutamában (a másodikban) negyedik lett, összességében a hatodik időt hozta, amely után még elődöntő is várt rá. Ott, ugyancsak szerdán, a második helyen zárt, csupán a francia Agnes Lacheux előzte meg, a harmadik a chilei Katherine Wollerman lett és ez a trió került még a fináléba, amelyre ma 15.05-től kerül sor. Brazíliai kvótát itt is az 1–6. hely jelent.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!