Sport

2015.08.06. 18:41

Kassa előtt a baranyai utakon Kazárék

Miskolc - A bajnoki címvédő Kazár Miklós igyekezett a lehető legjobban felkészülni az ORB aszfaltos hajrájára.

Miskolc - A bajnoki címvédő Kazár Miklós igyekezett a lehető legjobban felkészülni az ORB aszfaltos hajrájára.

Három szakaszgyőzelem és több mint fél perc kiautózott előny után, a technika ördöge vetett véget Kazár Miklós versenyének a Baranya Kupán. A bajnoki értékelésben második helyen álló miskolci pilóta a meghívásos kategóriában tehát sokáig vezette az értékelést, ám az EVO IX-es Mitsubishi motorjában olyan hiba merült föl, amivel nem tudták tovább folytatni a száguldást. Ettől függetlenül rendkívül hasznos volt a komlói kirándulás.

- Nem csak az autót, hanem az új gumikat is teszteltük az előttünk álló, rendkívül fontos feladatok előtt – tekintett vissza a Baranya Kupára Kazár Miklós. – A navigátorommal és az egész csapattal együtt nagyon élveztük a versenyt, a végkimeneteltől függetlenül. Nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk, minden szempontból. Már tudjuk mi a hiba, természetesen Kassáig orvosolni fogjuk, hogy aztán a Felvidéken a lehető legjobb eredményt érjük el az ORB következő futamán.

Ezüstök után kell az arany

Kazár Miklós számára jó emlékek villanhatnak be: tavaly csupán 2.7 másodperces hátránnyal szorult a második helyre, két esztendővel ezelőtt pedig ugyancsak ezüstérmes lett a rendkívül gyors, és technikás szakaszokon. Most viszont ettől is több kell, ha a címvédő szeretné életben tartani a maradék esélyét.

- Veszprém után eldőlt, hogy az élen álló Herczigék mellett már csak mi lehetünk bajnokok – folytatta Kazár Miklós. – Amíg erre a matematikai esélyünk megvan, természetesen kőkeményen küzdeni fogunk érte. Ehhez Kassán győznünk kell, nem kérdés. Nagyon tetszenek a pályák, és a komlói teszt után a hibákat kijavítva, abszolút versenyképesek leszünk az ORB ötödik versenyhétvégéjén. Néhány napunk még van a finomításra, ezt természetesen kihasználjuk, aztán igyekszünk a versenyen a maximumot kihozni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!