Sport

2015.08.07. 14:00

Jó szereplést remélnek Csókától

Miskolc - A miskolci bokszoló Bulgáriában kivívhatja a világbajnoki részvételt.

Miskolc - A miskolci bokszoló Bulgáriában kivívhatja a világbajnoki részvételt.Szerdán elutazott az idei felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Az együttes tagja az M1 Fitness-Miskolc versenyzője, Csóka Nándor is, aki az 52 kilogrammosok között lép majd szorítóba a bolgár fővárosban, Szófiában.

– Pénteken mérlegel, ekkor lesz a sorsolás is, s itt dől el, hogy pontosan mikor és ki ellen kezdi meg a kontinensbajnoki szereplését – mondta lapunknak Váradi Gábor, aki Siroki Norbert mellett edzi a fiatal bokszolót. – Nagyon jó felkészülés van mögötte, dolgozott Budapesten, Tatán, de a munka nagy részét itthon, Miskolcon csinálta meg.

A szakember a célokkal kapcsolatban kijelentette: az első hatba várják bunyósukat, de akár az éremszerzés is meglehet Csóka Nándornak, aki annak idején a Miskolc Városi Sportiskolában kezdte ökölvívói karrierjét.

Legalább kettőnek

A nyolctagú csapattól Kovács László szövetségi kapitány tisztes helytállást remél, konkrétan pedig azt várja, hogy Harcsa után még legalább ketten kiharcolják a vb-szereplés jogát.

– Azt gondolom, hogy Bacskai Balázsnak, Gálos Rolandnak, Nyéki Georgiánnak és Harcsa Norbertnek lehet esélye erre. Négyük közül legalább kettőnek meg kellene szereznie a vb-indulás jogát – mondta a szakember, hozzátéve, hogy úgy érzi, a mindössze 18 éves Csóka Nándor is szerezhet pozitív meglepetést.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!