Sport

2015.08.15. 09:46

DVTK vs. DVSC - Bekő szerint belülről sokkal több kell a diósgyőri játékosoktól

Miskolc - Szombaton 18 órától DVTK – Debreceni VSC-TEVA NB I-es mérkőzés Diósgyőrben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Szombaton 18 órától DVTK – Debreceni VSC-TEVA NB I-es mérkőzés Diósgyőrben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.A hét közben Csornán játszott Magyar Kupa-mérkőzést a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata. A piros-fehérek 2-0-ra verték alacsonyabb osztályú ellenfelüket, s kerültek így a következő fordulóba.

– Az alapvető célt, a továbbjutást teljesítettük, de persze egyéb célok is voltak a hétközi mérkőzésen – nyilatkozta Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője a pénteki sajtótájékoztatón. – Szerettük volna, ha minél többet tartjuk a labdát, és minél több lehetőséget alakítunk ki. Egy szervezett, lelkes csapattal találkoztunk, meg kellett dolgoznunk a helyzetekért, a pálya minden centiméteréért. Nagy részben a játékosok megvalósították azt, amit elképzeltünk, nyilván azt sem akartuk, hogy „kisavazzuk” magunkat a hét vége előtt úgy, hogy oda-vissza tíz órát utaztunk.

Markánsabbnak kell lenni

A tréner megkapta azt kérdést is: nincs-e olyan érzése, hogy néhány játékosa visszaél a bizalmával?

– Nincs ilyen érzésem – válaszolta Bekő Balázs. – Olyan van, hogy valaki a töredékét hozza a valós tudásának. Mindennel próbálkozik az ember, szép szóval, korbáccsal, nyilván ki kell hozniuk magukból, mert ha nem hozzák ki magukból, akkor egy idő után nincs tovább, azt nem lehet tétlenül nézni, hogy valaki csak húsz, harminc, ötven százalékot hoz ki magából. Nem azt mondom, hogy valaki rossz döntéseket hoz, vagy rossz technikai megoldásokat alkalmaz, hanem igenis markánsabbnak kell lenni a pályán. Az alapvető, minimális elvárás az, hogy ez a csapat szántsa fel a pályát, csattogjon, aminek csattognia kell. Egy pillanatra se érezze az, aki nézi őket, hogy valami nem klappol. Ha ezeket az alapdolgokat hozzuk, akkor le fog kerülni a görcs, vagy bizonytalanság a mérkőzésen, ami után sokkal könnyebb lesz és minden át fog bennük fordulni, s akkor sokkal könnyebben kijön belőlük a teljesítmény.

Felmerült még az is, hogy keveset lő kapura a csapat, illetve hogy több kreativitás kellene, „… aki meg mer indulni egy-két ember ellen…”


[poll id="985"]


Mint a színház

– Vannak kreatív játékosaink, csak azt kell megérteniük, hogy ezt a csapat érdekeibe kell állítani – fogalmazott Bekő Balázs. – Annak, hogy kreatív vagyok, nagyon szép dolgokat tudok csinálni, annak célszerűnek kell lennie. Azt gondolom, ebben vannak hiányosságaink, hogy nem mindig tudjuk célszerűen használni az erősségeinket. Nem rúgunk kapura, nyilván nem kérek ilyet, de ha látnak jobb megoldást, akkor ebbe már egy edző nem tud beleszólni, rá kell bízni a játékosokra. Azt, hogy ezt utána meg kell beszélni, hogy markánsabb döntéseket kell hozni, az teljesen más dolog. Nem maradnak ezek a dolgok szó nélkül.

A következő bajnoki ellenfél – hazai pályán – ma kora este a Debreceni VSC-Teva együttese lesz, amely nemrégiben búcsúzott el az Európa Ligától.

– Arra hívtam fel a játékosok figyelmét, a legfontosabb, hogy legyenek egységesek, figyeljenek, és amit taktikailag megbeszélünk, azt tartsák be, hiszen egy nagyon erős ellenféllel játszunk – hangoztatta Bekő Balázs. – A másik: belülről többet várok tőlük egyénileg, belső indíttatásból több kell hogy kijöjjön. Nekem az nem elég, hogy látom a munka során, az edzéseken, hogy megcsinálják azt, amit kérek, ez olyan, mint a színház. Nagyon jól megy a főpróbán, aztán az előadáson belesülünk a darabba, az nem járható. Komoly versenyzőnek kell lenni és a versenyző a versenyen hozza ki magából a legtöbbet… Persze, feltérképezzük a Debrecent, megbeszéljük az erősségeit, gyengéit, gyakorolunk olyan dolgokat, amivel meg lehet nyerni a meccset. Bízom benne, hogy mindenki átérzi ennek a mérkőzésnek a felelősségét, hiszen tartozunk a szurkolóinknak, mindenkinek azzal, hogy ezt az MTK-mérkőzést feledtetni tudjuk.

Mindenkivel beszél

Kényszerűségből lesz néhány változás a kezdőcsapatban, az egyik az, hogy miként a szerdai kupatalálkozón, úgy ezúttal is Ivan Rados lesz a hálóőr, minek után Antal Botond eltiltott. Ilyenkor csakis a kapusedző munkájára, véleményére hallgat, vagy azért maga is beszél a játékossal? – faggattuk erről is Bekő Balázst.

– Mindenkivel beszélek, vele is, hogy érezze a bizalmat – válaszolta a vezetőedző. – Én hiszek Ivanban, eddig példamutatóan készült, meg fogja oldani, ez egy jó lehetőség neki is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!