Sport

2015.08.25. 08:31

Aluinvent-DVTK: Két tengerentúlival erősödhetnek

Miskolc - Egy hét múlva két amerikai kosarassal lesz teljes az Aluinvent-DVTK csapatának kerete.

Miskolc - Egy hét múlva két amerikai kosarassal lesz teljes az Aluinvent-DVTK csapatának kerete.Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapat egy hete kezdte meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra, és egy hét múlva lehet teljes a piros-fehérek kerete. Az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett gárda a spanyol Miguel del Jesús López Alonso vezetőedző irányításával készül a szezonra, akit Ambrus Erzsébet pályaedzőként, Fodor Csilla pedig erőnléti edzőként segít.

A játékoskeretet illetően a magyar mag a tavalyi szezonhoz képest alig változott, csupán Dubei Debóra távozott, aki a bajnok Sopron hívására mondott igent, viszont a légiós különítmény teljesen kicserélődik. Az ausztrál Aby Bishop is Sopron játékosa lesz, az amerikai Rachel Allison – aki jövőre férjhez megy, – nagy valószínűséggel leendő párja hazájában, Ausztráliában játszik majd, a mali-francia Naignouma Coulibay nincs híján ajánlatoknak, nagy az esély rá, hogy Törökországban köt majd ki, míg a belga Romina Ciappina jövőjéről egyelőre nem tudni.

Az biztos, hogy egyelőre nem mind a négy légiós helyet tölti be a DVTK. Egy külföldi játékos szerződtetése már napvilágot látott, kiderült, hogy a szerb Tina Jovanovic, aki tavaly a PEAC-Pécsben játszott, szeptember 1-től a Diósgyőr kosarasként folytatja pályafutását.

Az Észak-Magyarország értesülése szerint ezen a napon nem csak vele, hanem két új külföldivel is elkezdhetik az ismerkedést a keret jelenlegi tagjai, és ez utóbbi két sportoló egyaránt a tengerentúlról, az Amerikai Egyesült Államokból érkezik. Egyiküknek, akiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy hátvéd, vagyis 2-es poszton bevethető, ez lesz az első európai szezonja, míg a másik játékosnak a második.

További részletek az Észak-Magyarország keddi számában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!