Sport

2015.07.03. 23:40

Videó: Fejben nem vette fel a versenyt a DVTK az izraeli bajnokkal

"Ha fejben nem vagyunk erősek, márpedig ma nem voltunk azok, akkor belefuthatunk egy ilyen vereségbe is" - nyilatkozta Bekő Balázs a Maccabi Tel-Avivtól elszenvedett súlyos vereség után.

"Ha fejben nem vagyunk erősek, márpedig ma nem voltunk azok, akkor belefuthatunk egy ilyen vereségbe is" - nyilatkozta Bekő Balázs a Maccabi Tel-Avivtól elszenvedett súlyos vereség után.

Pénteken újabb nemzetközi felkészülési meccset játszott az edzőtáborozáson lévő DVTK, méghozzá az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen. Bekő Balázs vezetőedző 22 játékosnak is lehetőséget adott az edzőmeccsen, amelynek krónikájához tartozik, hogy még gól nélküli állásnál Antal Botond büntetőt hárított.

A Halival kezdenek

Amint azt már csütörtöki cikkünkben jeleztük, változás történt a szombati, szombathelyi Király Kupa programjában. A csapat körül kialakult bizonytalanságok miatt visszamondta a kupán való szereplést a magyar másodosztályban szereplő Sopron labdarúgócsapata, így a szervezőbizottság az NK Osijek gárdáját hívta meg a négyes tornára. A horvát bajnokságban 8. helyen záró eszékiek örömmel fogadták az invitálást, és így részvételükkel a XII. Király Kupa ismét nemzetközi torna lett. A horvát csapat kérésére – a többi résztvevő csapat beleegyezésével – a 14 órakor kezdődő Diósgyőri VTK – Haladás összecsapás lesz az első elődöntő, a 15.30-tól induló Vasas – NK Osijek pedig a második elődöntő. A bronzmeccset 17.30-tól, a döntőt 19 órától tervezik kezdeni a vasi megyeszékhelyen.

A piros-fehérek a jövő héten, kedden vagy szerdán szeretnének még egy felkészülési meccset játszani (lehetséges ellenfélként a szerb Partizan Beograd is szóba került), erről is mondott néhány szót Árki Gábor az Észak-Magyarország számára:

– Még szervezés alatt áll. Voltak csapatok, amelyek képben voltak, volt, aki végül nem ment Ausztriába, és volt, aki végül Ausztriában máshová ment. A munka nagy részét a csapat teljesítette, de száz százalékig még nem mondtunk le erről. Ha a szakmai stáb igényli, megteszünk mindent azért, hogy legyen.

ÉM


Jegyzőkönyv

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Leoben, 50 néző. V.: Chiochirca (osztrák).

Maccabi Tel-Aviv: Juan Pablo (Hason, 75.) – Ziv (Peretz, 46.), Tibi (Shpungin, 63.), Ben-Harush (Goldberg, 46.), Ben Haim – Igiebor (Glazer, 66.), Micha (Vermouth, 66.), Alberman (Radi, 66.) – Itzhaki, Ben Chaim, Ben Basat (Badash, 63.). Vezetőedző: Slavisa Jokanovic.

Diósgyőri VTK: Antal (Rados, 46.) – Okuka (Eperjesi, 75.), Lipták (Balogh, 78.), Kovács (Németh, 67.), Nemes (Husic, 46.) – Egerszegi (Csicsvári, 78.) – Nikházi (Halmai, 67.), Koman (Boros, 67.), Bognár (Barczi, 46.), Bacsa (Icsó, 75.) – Grumic (Takács, 46.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Micha (1-0) a 37., Ben Chaim (2-0) a 44., Micha (3-0) a 49., Igiebor (4-0) a 65. percben.


Bekő Balázs: Nagyon erős csapat a Maccabi, ezt bizonyította is a mérkőzés folyamán. Főleg az első sora futballozott nagyon jól. Sokáig kiegyenlített volt a találkozó de mi ma fejben voltunk gyengék. Olyan hibákat követtünk el, ami számomra érthetetlen. Ez nem fizikai állapottól és nem felkészültségtől, hanem a fejtől függ. Ha fejben nem vagyunk erősek, márpedig ma nem voltunk azok, akkor belefuthatunk egy ilyen vereségbe is. Ez lehet a tanulsága a mai mérkőzésnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!