Sport

2015.07.29. 18:26

Tállya KSE: Egyet kellene megelőzniük

Tállya - A Tállya KSE NB III-as labdarúgócsapata 17+2 fős kerettel vág neki a 2015/16-os idénynek.

Tállya - A Tállya KSE NB III-as labdarúgócsapata 17+2 fős kerettel vág neki a 2015/16-os idénynek.

A hét végén rajtol az NB III-as labdarúgó-bajnokság, amelynek első fordulójában, a Keleti csoportban az újonc Tállya KSE szombaton 17.30-tól hazai környezetben kezd egy másik megyebeli gárda, a Cigánd SE ellen. A megyei I. osztály küzdelmeit megnyerő hegyaljai együttes történelme során először szerepelhet a harmadik vonalban, így a számukra ismeretlen terepen nem is tűzhettek ki más célt, mint a bennmaradás elérését. Ehhez a 17 csapatos mezőnyben mindössze egy gárdát kell megelőzniük, mert a versenykiírás értelmében a 16. hely még NB III-as tagságot ér (a Magyar Labdarúgó Szövetség eredetileg 20 csapatosra írta ki a harmadik vonal mindhárom csoportját, és e szerint a 17–20. helyezettek estek volna ki, de végül nem jött össze ennyi csapat, emiatt lesz csak egyetlen kieső).

Nagy harc lesz

– A kiesés elkerülése az elsődleges cél, persze ezen belül is szeretnénk a csapat erejéhez mérten reálisnak tűnő helyezést elérni az évad végén, de hogy ez mi lehet, erre nehéz lenne most választ adni – jelentette ki Pachinger János, a Tállya KSE edzője, aki egy osztállyal lejjebb bajnoki címig vezette a csapatot. – A mezőnyt felmérni, mivel sok az új csapat, és a legtöbb helyen jelentős változások történtek az együttesek keretében, nagyon nehéz, de nekünk azon kell dolgoznunk, hogy legalább egy csapatot megelőzzünk. Ha így lesz, örülni fogunk, mert akkor a következő évadot is ebben az osztályban kezdhetjük.

Pachinger János úgy véli, hogy az élcsoportban nagy harc lesz majd a feljutást jelentő helyekért (az első két csapat jövőre NB II-es lesz, és a három csoport legjobb csoportharmadikja is), és ennek a versenynek a Nyíregyháza mellett a Jászberény, illetve több borsodi csapat is részese lehet, mint a Kazincbarcika, a Putnok, illetve az évadbeli első ellenfelük, a Cigánd.

Néhány változás

A Tállya csapatánál a nyári szünetben történt néhány változás a keretben, hatan érkeztek, és öten távoztak, illetve vannak távozóban, lesz, akik közül néhány játékost kölcsönadnak. Ám ezzel együtt is meglehetősen szűk kerettel lesz kénytelen dolgozni Pachinger János.

– Tizenhét mezőnyjátékos és két kapus tagja az első csapat keretének, ami nem túl nagy létszám, de remélhetőleg elég lesz a feladatra – mondta az edző, aki arra a kérdésre, hogy érzékelnek-e az eddigiektől nagyobb figyelmet csapatuk iránt a településen élők részéről most, hogy közeleg az NB III-as premier, így felelt: – A településen lakók élik a megszokott életüket, teszik a dolgukat, ahogy mi is, de remélem, hogy szombaton kapunk egy kis figyelmet. Mivel harmad­osztályú bajnokságban szereplő csapata még soha nem volt Tállyának, de a környező településeknek sem az elmúlt években, így elképzelhető, hogy a megszokottól többen lesznek kíváncsiak ránk.

Némileg módosul

Az együttest különösen érzékenyen érintheti a házi gólkirály, Ondó János eligazolása, ugyanis a támadó szórta a találatokat a megyei I. osztályban (egészen 42-ig jutott az előző évadban).

– Egy gólkirályt mindenhol nehéz pótolni, de megpróbáljuk – tette hozzá ehhez a témához Pachinger János. – Az NB III egyébként is picivel másabb játékot, stílust követel, mint adott esetben a megyei bajnokság, de csatárunk távozása még inkább kiköveteli azt, hogy némileg módosítsunk az eddigi rendszerünkön, s így kompenzáljuk az eligazolásával keletkezett űrt.

ÉM-BCS


A Tállya KSE kerete

  • Kapusok: Hegedűs István, Tarr Tibor (új: Felsőzsolca).
  • Védők: Bihari Gyula, Paranai Gábor, Molnár Zsolt, Varga Máté (új: Cigánd), Tóth Szabolcs.
  • Középpályások: Nyitrai Dávid (új: Kazincbarcika), Németh Béla, Németh Dénes, Tóth Alex, Brankovics Péter (új: Kisvárda), Horváth Benjámin, Horváth Bence.
  • Támadók: Tóth Tamás (új: Tiszaújváros), Zsarnai Róbert (új: Felsőzsolca), Mihálszki Norbert, Mihálszki Csaba, Orosz Tamás.
  • Távoztak: Ondó János (KBSC), Szerencsi Zoltán (?), Sztankovics Péter (?), Bodnár Dávid (?), Szárnya Zsolt (?), Tóth Dániel (?).

  • A Tállya KSE szezon előtti edzőmérkőzései

  • Július 8.: Cigánd SE – Tállya KSE 7-3 (3-3)
  • Július 16.: Bőcs KSC – Tállya KSE 3-6 (0-4)
  • Július 18.: Tiszaújváros FC – Tállya KSE 2-3 (1-0)
  • Július 22.: Putnok FC – Tállya KSE 4-2 (2-0)
  • Július 25.: DVTK U19 – Tállya KSE 2-5 (1-2)

  • Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros - Elkészítették a labdarúgó NB III 51 csapatos mezőnyének csoportbeosztásait. tovább »

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!