Sport

2015.07.17. 14:44

Széthullás fenyegeti az MVSC röpiseit

Miskolc - Négy játékos is búcsút int az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI NB I-es női csapatának.

Miskolc - Négy játékos is búcsút int az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI NB I-es női csapatának.Már biztos, hogy a Vasút-röplabda-szurkolók nem találkozhatnak Bertók Bettinával, aki a Jászberényi RK-hoz igazolt, Kundrák Eszterrel, aki az NRK Nyíregyháza csapatában folytatja, Sitkey Mariannal, aki ugyancsak a szabolcsiaknál szerepel a jövőben, és Szabó Barbarával sem, aki a Gödöllői RC hívó szavára mondott igent.

Nagy érvágás

– Sajnos nem tudtunk nekik komoly ajánlatot tenni – mondta Kerekes Attila, az együttes vezetőedzője. – Aztán az az érzésem, hogy elhúzták előttük a mézes madzagot, vagyis ígéretekkel halmozták el őket, és ki tudja, mit tartanak be ezekből. Az nem titok, hogy volt játékosaink több pénzt akartak keresni attól, amit klubunktól eddig kaptak. Rólunk azonban köztudott, hogy korlátaink vannak. Mit teszünk most a kialakult és minden kétséget kizáróan nehéz helyzetünkben? Megpróbálunk egy-két játékost visszahozni a régiek közül, valamint a most felszabadult pénzügyi keretünkből szeretnénk igazolni néhány sportolót. Azzal tisztában vagyunk, hogy egyik műveletet sem lesz könnyű végrehajtani…

Nagyon megbánta

A távozók közül Szabó Barbarát külföldi üdülése idején értük utol.

– Már két évvel ezelőtt is volt ajánlatom, igaz, akkor nem a gödöllőiek kerestek – közölte a telefonvonal végén az immár csak ex-MVSC-s játékos. – Akkor nemet mondtam, és ezt nagyon megbántam. Utána nyomban elhatároztam, hogy ha legközelebb rám találnak, azonnal aláírok. Ennek most jött el az ideje: 25 éves leszek, és úgy éreztem, hogy mindenképpen váltanom kell. Négy klubtól környékeztek meg, az egyik a Gödöllő volt, nekik mondtam igent. Az MVSC-ből való távozásomat kihívásnak tekintem: végre ki kell próbálnom magam máshol is.

A feladó és az ütő posztján is bevethető sportoló – aki hétévesen jegyezte el magát a röplabdázással – magyar bajnoki négyes döntőről és éremről, továbbá kupafináléról és nemzetközi szereplésről álmodik.

– Természetesen több pénzt kapok majd Gödöllőn, mint Miskolcon – folytatta Szabó Barbara, majd hozzátette: – A sport már csak ilyen, hiszen mindenkinek egy élete, azaz egy pályafutása van. Távozásomkor mégsem ez volt az elsődleges szempont: szakmai alapon határoztam. A Gödöllői RC erősebb az MVSC-től, és itt jegyzem meg, hogy már korábbi vezetőedzőnk távozásakor gondolkodóba estem. Toma Sándort sajnáltam, igaz Kerekes Attilával sem volt semmi bajom, bár a játék filozófiáját tekintve a két mester némileg eltérő nézeteket képviselt.

Fáj a szíve

A távozó játékostól megkérdeztük: nem tart-e attól, hogy volt csapata széthullik, mire Szabó Barbara így felelt:

– Ez majd néhány hét, esetben több hónap után elválik. Nagyon sajnálom, hogy itt kellett hagynom egykori társaimat és magától értetődően erősen foglalkoztat az MVSC jövője. Most még nem tudhatom, hogy mi lesz az együttessel, azt mindenesetre nagyon sajnálnám, ha a borsodi megyeszékhelynek nem lenne élvonalbeli női gárdája. Máris megragadom az alkalmat és hangsúlyozom, hogy nagyon sok sikert kívánok a csapat jövőjéhez, nekem azonban már érthetően új feladatomra kell koncentrálnom.

Költözik

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy Szabó Barbara ingázik-e majd Miskolc és Gödöllő között.

– Nem – felelte az érintett. – A két város közötti távolság ezt nem engedi meg nekem. Két héten belül a Budapesthez közeli településre költözöm, arra azonban nem vennék mérget, hogy örökre ott is maradok. Egyszer egészen biztosan visszatérek majd Miskolcra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!