Sport

2015.07.11. 11:26

Phoenix KK: A régi-új edző tartaná a felfelé ívelő görbét

Tiszaújváros - Egyelőre szabadságon vannak a tiszaújvárosi kosárlabdázók, bő öt hét múlva kezdenek.

Tiszaújváros - Egyelőre szabadságon vannak a tiszaújvárosi kosárlabdázók, bő öt hét múlva kezdenek.Május 22-én játszotta utolsó mérkőzését a 2014/2015-ös szezonban a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata. A Tisza-parti gárda hazai környezetben legyőzte a MAFC II együttesét, amivel megnyerte a párharcot, s ezzel a 15. lett a pontvadászatban. A helyezés lehetett volna jobb is, ám menet közben akadt távozó játékos az újvárosiaknál és sérülések is közbejöttek.

– Lehetett volna, de „ha”-val kezdeni mondatokat a sportban nincs értelme – mondta lapunknak a vezetőedző, Brunyánszky István. – Ezért inkább arról beszélnék: kisebbfajta sikert elkönyvelhettünk a csapattal, hiszen összhangban dolgoztunk, amit szerettünk volna megvalósítani, az egyezett azzal, amit a keret meg tudott csinálni. Egy húron pendültünk mindannyian, és ez jó volt. Egy edző mindig kitalál valamit, és amennyiben azt megfelelő pedagógiával közvetíti a játékosai felé, akkor lehet eredményes, amihez még jön a szerencsefaktor.

Délelőtt is

Amióta befejeződött a bajnokság, a Phoenix egy alkalommal lépett pályára, méghozzá a városban nemrégiben lebonyolított sportfesztiválon. A jelenlegi gárdát erősítette maga a vezetőedző, aztán az egykori kosarazó Jávorszki Gábor, Siska János, továbbá a sokszoros válogatott Sitku Ernő. De mikor lesz az első edzés, mikor kezdődik a felkészülés a következő évadra?

– Augusztus 17-re tervezzük az első foglalkozást – árulta el Brunyánszky István. – Pillanatnyilag nem tudjuk, mikor indul a 2015/2016-os bajnokság, hiszen egyelőre nem áll rendelkezésre a versenykiírás. Lehet, későinek tűnik ez az augusztus közepi start, de majd próbálunk délelőtt is edzeni, s így, napi két edzéssel fel fogjuk gyorsítani a folyamatokat.

A nyilatkozatból az derült ki, hogy a vezetőedzői székben nem lesz változás a klubnál…

– Felkértek a folytatásra – árulta el Brunyánszky István, hozzátéve: segítője, támogatója továbbra is Szendrey Zsombor lesz. – Ebben a tisztségben a negyedik szezont fogom elkezdeni az ősszel, ha tartjuk azt a görbét, a felfelé ívelő formát, mint eddig, akkor jövő tavasszal jobb pozícióban zárhatunk, mint legutóbb.

ÉM-MI

A keretről

A holtszezon közepén természetesen még nem ismert a Phoenix KK kerete a következő szezonra, ám a vezetőedző 14 kosarassal tervez: „Egyelőre az biztos, hogy Varga Ádám marad, Kóthay László pedig elment – mondta Brunyánszky István. – Tervezem azt, hogy két fiatal csatlakozik hozzánk az U16-os csapatból, illetve minden bizonnyal lesz külföldi kosarasunk. Változott külföldi szabály, ez is befolyásolja azt, hogy merre léphetünk. Zajlanak beszélgetések, meghallgatjuk, hogy kinek mi a szándéka, remélem, augusztus 17-re minden tisztázódik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!