Sport

2015.07.07. 08:54

Ma lehet meg az első fordulók menetrendje

Előzetesen hétfőre tervezték, de csúszott az NB I időbeosztása – alig lesz tévés meccs.

Előzetesen hétfőre tervezték, de csúszott az NB I időbeosztása – alig lesz tévés meccs.Mikor lesz pontosan a Vasas elleni mérkőzés? – kérdezgetik már napok óta egymástól a Diósgyőr-szurkolók… Amint az ismert, a piros-fehérek a másodosztályból feljutott angyalföldiek ellen kezdik majd meg a 2015/2016-os NB I-es pontvadászatot a 29. hét végén, ez derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetségben június 25-én megtartott sorsoláson. De csupán ez, az nem, hogy melyik napon (július 18., szombat vagy július 19., vasárnap), és az sem, hogy hány órától indul útjára a labda a stadionban. Amint az ismert, az előző évadban három napon – péntekenként, szombatonként és vasárnaponként – is láthattak élvonalbeli futballmeccseket a televízióban a nézők, szám szerint hatot, de volt úgy, hogy hetet is. Az MLSZ főtitkára, Vági Márton még tavasszal nyilatkozott ebben a témában:

A nézettsége jó

„…Mindenképpen számítunk a nézőszám emelkedésére, azonban hangsúlyozni kell, hogy időigényes folyamatról van szó – fogalmazott akkor a tisztségviselő. – Az a sok tényező, amely az alacsony nézőszám kialakulásához vezetett, azoknak a megváltoztatásához és a reakcióra, ahogy ezt a közönség lereagálja, idő kell. Ide kell sorolni a játék minőségét, a stadionok állapotát, mint nézőtéri és mint kiszolgálóegység, a büfék, a beengedőkapuk száma, a pályáknak az állapota, a hangulat, a minőség, ezek mind-mind oda vezettek, hogy nem túl vonzó a futball, tényleg csak a fanatikusok járnak mérkőzésre. Eközben pedig a mérkőzések nézettsége elég jó, a tévék azt mondják, hogy a magyar bajnoki meccseknek jobb az átlagos nézettsége, mint a spanyol rangadóknak, tehát az emberek azért otthon a fotelből nézik őket. Ahhoz, hogy ezt feladják, és kimenjenek a pályára, elég sok változásnak kell történnie. Az előttünk álló 2 évben nagyon sok változás fog történni, elsősorban az infrastrukturális állapotokban… Szakmailag mi amellett érvelünk, hogy kevesebb magyar meccs legyen a tévében. Aki ugyanis meg akarja nézni a mérkőzést, és választhat a tévé és a közözött, hogy kimegy-e, az inkább otthon marad. Az élő mérkőzéseknek sokkal nagyobb a varázsa, amelyhez 2017-re az összes stadionba kulturált körülményeket fogunk teremteni. Telt házas meccseket akarunk teremteni, ehhez pedig az kell, hogy csökkenjen az élőben közvetített mérkőzések száma. Szükséges azonban, hogy ösztönözzük a klubokat is, hogy érdekeltek legyenek a nézőszám növekedésében, ne törődjenek bele, hogy nincs belőle se veszteségük, se hasznuk, ha több vagy kevesebb néző van…”

Minden bizonnyal ennek köszönhetően is jelentős változás várható ezen a területen. Sajtóinformációk szerint az NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzéseket a köztévén rövidesen induló M4 sportcsatorna fogja adni, fordulónként kettőt, maximum hármat. „Az NB I-ben a tervek szerint egyébként csak szombaton rendeznek meccseket, két tévéset, a többi négyet pedig egy kezdési időpontban. Ez még azonban nem dőlt el véglegesen, lehet, hogy péntekre átkerül egy összecsapás, amely szintén tévés lesz. Vasárnap nem rendeznek bajnokit, csak addig, míg a hazai kupacsapatok csütörtökönkénti Európa-liga-szereplése miatt ez szükséges” – írta a Blikk.

Szombaton este?

Hétfőn megnéztünk egy műsorújságot, azon belül is az M4 tervezett programját, természetesen csapatnevek, konkrétumok nincsenek jelezve július 18-ra és július 19-re. Péntekre, július 17-re még tesztadás van írva, és az, hogy „Rendszeres adás július 18-tól!”. Szombatra több idősávban is jelzik, hogy „Élő közvetítés”, kiindulva abból, hogy a kánikula miatt minden bizonnyal este rendezik majd az összecsapásokat, a 18 órás, illetve a 20.30-as időpont lehet egy futballmeccs kezdési ideje. Vasárnap 18 és 20 órás az esti sáv, amelyben (elvileg) közvetíteni tervezhetnek. Úgy tudtuk, hogy az első néhány forduló pontos órarendje hétfőn készült volna el, de az egyeztetések még nem fejeződtek be teljesen, így ma érhet a „dolgok végére” a szövetség, illetve a televíziós társaság.


Miskolc - 1000 és 4200 forint között lehet jegyet váltani a DVTK őszi NB I-es labdarúgó bajnokijaira. tovább »

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyilvános sorsoláson készítette el az OTP Bank Liga 2015-2016-os új évadának menetrendjét. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!