Sport

2015.07.25. 09:51

FTC vs. DVTK - Milyen Ferencvárossal találkoznak Bekőék?

Miskolc - A labdarúgó NB I 2. fordulójában, vasárnap 18.00-tól Budapesten Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek, a fővárosi klub otthonában. Eltiltása után, az FTC ellen először ülhet a DVTK kispadján tétmeccsen, Bekő Balázs. A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - A labdarúgó NB I 2. fordulójában, vasárnap 18.00-tól Budapesten Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek, a fővárosi klub otthonában. Eltiltása után, az FTC ellen először ülhet a DVTK kispadján tétmeccsen, Bekő Balázs. A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A két együttes egyaránt győzelemmel kezdte a szezont (a DVTK hazai pályán, a Vasas ellen, az FTC idegenben, a Szombathelyi Haladás vendégeként), viszont a zöld-fehéreknek azóta volt még egy Európa Liga meccsük. Csütörtökön a selejtező második fordulójának visszavágóján, Szarajevóban kaptak ki 2-0-ra a Zeljeznicar otthonában, és mivel egy héttel azelőtt, odahaza egygólos különbséggel maradtak alul, így kettős vereséggel búcsúztak el EL-főtáblás álmaiktól.

A kérdés csak az

Most, hogy az FTC-nek csak a hazai pódium maradt, nem kérdés, hogy itthon akarnak majd szépségtapaszokat szerezni, javítani. A kérdés csak az, hogy mikortól állnak rá teljes gázzal erre a projektre, sebeik nyalogatásával lesznek-e még elfoglalva esetleg vasárnap is. A két, a DVTK színeiben a múlt hét végén bemutatkozó belső védő, Kovács Gábor és Lipták Zoltán reményei szerint igen, hiszen a meccset felvezető péntek délelőtti sajtótájékoztatón annak adtak hangot, hogy most az átlagosnál nagyobb esély van arra, hogy elhozzák az FTC otthonából a három pontot. Viszont Bekő Balázs, a piros-fehérek vezetőedzője jóval óvatosabban fogalmazott az esélyeket illetően:

– Ez a Fradi a tavalyi idényben, tavasszal kialakult, masszív, stabil, a játékát álmából felkelve is tudja, vagyis régóta működésképes a rendszerük. Persze belefutottak ebbe a kupa kiesébe, de gondolom, hogy a hazai céljaiktól nem tántorít ez el senkit. Annak ellenére, hogy ez kellemetlen volt, előre kell nézniük, és előre is fognak. Ez a Fradi mind játékosállományában, mind taktikában rendben van. Ezért is mondom, hogy nehéz dió lesz. Persze mi nem statisztának megyünk hozzájuk.


[poll id="967"]


Bekő Balázs arról is szót ejtett, hogy a Ferencváros elleni meccseknek megvan a maga varázsa, és hogy a zöld-fehérek elleni összecsapás külön mentális felkészítést nem igényel.

– Mindenki tisztában van azzal, mi vár rá, mit kell csinálnia ezen a mérkőzésen – mondta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy a megszerezhető pontokat tekintve mi a várakozása, így felelt: – Úgy gondolkodok erről, hogy ha elmegyünk idegenbe, akkor ne üres kézzel jöjjünk haza. Nyilván három ponttal lennék igazán elégedett. De egy meccsnek sok olyan pontja van, ami előre nem prognosztizálható. Ha meg tudjuk szerezni mind a hármat, akkor az nagyon jó, ha csak egyet, az is lehet jó. Van egy alaptudás, amivel rendelkezik a csapat. Ha ezt jó százalékban hozza, akkor bizakodhatunk. És ehhez jön a plusz, amit a játékosok hozzá tudnak tenni. Ha nagy százalékban hozzák magukat, akkor beszélhetünk jó teljesítményről. Nagy hittel, bátran, tudatosan kellene játszanunk. Taktikailag felkészültünk, modelleztük, hogy mi történhet, de ezek azok a szegmensek, amelyek alapvetően meghatározzák, hogy mi lesz. És nem az, hogy mennyire vagyunk technikásak. Hanem, hogy amit játszani akarunk, azt milyen százalékban tudjuk kivinni a pályára.

Bekő Balázs szót ejtett arról is, hogy az előző meccshez képes miben kell javulniuk, és elsőként a helyzetkihasználást említette, másodikként a középpályán eladott labdák számának csökkentése került szóba, valamint az, hogy a védekezés agresszívabb, masszívabb legyen.

ÉM


Miskolc - A Békéscsaba és a Diósgyőr ,,szervezett szurkolói” még kitartanak, távolmaradásukkal tiltakoznak. tovább »

Budapest, Miskolc - A vasárnap 18 órakor a népligeti stadionban megrendezendő FTC – DVTK NB I-es bajnokira 1200 vendégbelépőt adtak ki, ezek egységesen 2300 forintba kerülnek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!