Sport

2015.07.08. 08:44

A Vodafone Kupa után Miskolcon a válogatott

Miskolc - Jövő kedden 17 órától magyar-ausztrál férfi pólómeccs Miskolctapolcán.

Miskolc - Jövő kedden 17 órától magyar-ausztrál férfi pólómeccs Miskolctapolcán.Július 9–11. között rendezik meg a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában a férfi vízilabda Vodafone Kupát. A kazanyi világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott – sorrendben – Ausztrália (csütörtök, 19.30), Spanyolország (péntek, 19.30) és Olaszország (szombat, 19.30) ellen mérkőzik majd meg a felkészülési tornán. Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége immár ötödik alkalommal vág neki a sportág hazai főtámogatójának nevét viselő, rendre az adott év világ­eseményét kevéssel megelőző kupaviadalnak, amelyet korábban három alkalommal megnyert, legutóbb azonban a montenegrói és a görög nemzeti együttes mögött csak harmadik lett.

Varga Dánielékre nem vár könnyű feladat, mert az olaszok és a spanyolok a sportág szűkebb nemzetközi elitjéhez tartoznak, míg Ausztrália legjobbjai az olaszországi Világliga-szuperdöntőn – ahol hatodik lett a magyar alakulat – meglepetésre 9-6-os vereséget mértek a Benedek-csapatra. A margitszigeti tornán vízbe száll a válogatottba visszahívott vb-aranyérmes Szivós Márton is, aki kimaradt a VL-szuperdöntőben szerepelt és a hónap végén rajtoló oroszországi világbajnokságra számításba vett keretből.

Mintegy nyolcszázan

A társaság ezen esemény után, egész pontosan kedden Miskolc felé veszi majd az irányt, ugyanis – amint arról már korábban beszámoltunk – barátságos összecsapást vív az ausztrál gárdával a nemrégiben átadott Miskolctapolcai Strand versenymedencéjében. Az eseményről a napokban tartanak sajtótájékoztatót a helyi szervezők, s ekkor derül majd ki többek között az is, hogy a meccs iránt érdeklődők mennyiért (és hol) válthatnak jegyet az összecsapásra. A nyitott uszodában egyébként 800–850 ülőhely biztosított a szurkolók számára, kétszer annyi, mint a fedett Kemény Dénes uszodában. A mérkőzésen 17 órakor indul majd útjára a labda.

ÉM, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!