Sport

2015.07.10. 11:03

A miskolctapolcai strandon láthatjuk az ország legjobb pólósait

Miskolc - Szombattól már lehet vásárolni belépőjegyet a jövő heti válogatott pólómeccsre.

Miskolc - Szombattól már lehet vásárolni belépőjegyet a jövő heti válogatott pólómeccsre.Amint arról már beszámoltunk, jövő kedden, július 14-én 17 órától barátságos mérkőzést játszik egymással a nemrégiben átadott Miskolctapolcai Strandfürdőben a magyar férfi vízilabda-válogatott, Ausztrália ellen (a két alakulat csütörtökön este a budapesti Vodafone Kupán is összecsapott egymással, ahol a magyar válogatott 10-8-ra győzött). Az esemény apropóján csütörtökön a létesítményben tartottak sajtótájékoztatót a helyi szervezők.

Zápor belefér

Beke Tibortól, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy elővételben szombattól lehet majd belépőjegyet vásárolni a rendezvényre, méghozzá 1600 forintért (amely éppen egy strandbelépő ára), a diákok és a nyugdíjasok természetesen megkapják a „szokásos” kedvezményt. Aki a meccs napján, kedden vált tikettet a strandra, az déltől nem fogja tudni igénybe venni az 50 méteres versenymedencét, viszont ezek a vendégek kárpótlásként kapnak egy karszalagot, s így térítésmentesen megnézhetik a találkozót – már amennyiben nem fogy el elővételben a rendelkezésre álló 650 darab jegy. Korábban az jelent meg a sajtóban a medence nézőterének befogadóképességével kapcsolatban, hogy nyolcszáz fő foglalhat helyet a lelátókon, ám tegnap kiderült: a katasztrófavédelem hatszázötven szurkolóra adta meg az engedélyt. Mivel a medence nyitott, az időjárás is közbeszólhat, erre Beke Tibor ezeket mondta: „Jó időre készülünk, de ha mégis valamilyen extrém eseményre kerülne sor, akkor leállna a mérkőzés. Kisebb zápor belefér, az nem zavarja a játékot”.

Felzárkóztak az ellenfelek

Kiss János, Miskolc alpolgármestere elöljáróban fel­elevenítette az elmúlt négy olimpiát, amelyből hármat a magyar válogatott nyert meg, hozzátéve: a világbajnoki cím birtokosa is Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese: „A strand a közösségi élet egyik színtere, de a sport, a vízilabda fellegvára is egyben, amely ezzel a mérkőzéssel mutatkozik be a város közönségének” – fogalmazott. Kiss János megragadta az alkalmat arra is, hogy személyesen a nyilvánosság előtt gratuláljon a sajtótájékoztatón vele együtt részt vevő Bachner Andrásnak, a Pann­Ergy-MVLC szakmai igazgatójának ahhoz, hogy a csapat kivívta az OB I-be kerülést, és ezzel csatlakoztak a többi helyi élvonalbeli klubhoz.

A klub vezetője az alábbiakat mondta el:

– A Magyar Vízilabda Szövetség nagy figyelemmel követi azt, hogy mi történik Miskolcon a pólóban, értékeli az évek óta tartó fejlődést. Talán ez is szerepet játszott abban, hogy újra egy válogatott meccset kapott a város – nyilatkozta Bachner András, aki személyes élményeivel folytatta: – Az 1998/1999-es szezonban edzője voltam az akkori itteni klubnak, az OB I/B-s Kékhullám SC-nek, játszottunk is meccset Tapolcán, majd amikor bezárt a strand, nem gondoltam, hogy valaha itt még vízilabda mérkőzést fognak rendezni és azon még én is itt leszek… A nemrégiben lebonyolított Világliga-döntőn kiderült, hogy az ellenfelek felzárkóztak ránk, nyolc-kilenc csapat eséllyel pályázik arra, hogy megnyerjen valamilyen világ­eseményt. A kazanyi vb-re való felkészülésben a miskolci összecsapás is egy állomás a válogatott számára, úgyhogy igazi sportélményben lesz része annak, azoknak a szurkolóknak, akik kedden ellátogatnak a tapolcai strandra.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (RacioNet-Honvéd, ősztől Debreceni VSE).


Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Angyal Dániel (ZF-Eger), Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa-Közgép), Szivós Márton (ZF-Eger), Hárai Balázs (ZF-Eger), Német Toni (Vasas-Plaket, ősztől A-Híd-OSC-Újbuda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!