Sport

2015.07.13. 13:21

A Haladás skalpja is Kövesdre került

A borsodiak Bükfürdőn edzőtáboroznak, és szombaton este Szombathelyen léptek pályára az élvonalbeli hazaiak vendégeként. A papírforma a Zsóry FC csapatának vereségét „jelezte”, de nem így lett…

A borsodiak Bükfürdőn edzőtáboroznak, és szombaton este Szombathelyen léptek pályára az élvonalbeli hazaiak vendégeként. A papírforma a Zsóry FC csapatának vereségét „jelezte”, de nem így lett…

Kifejezetten jól

– Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk – kezdte értékelését Benczés Miklós, a sárga-kékek vezetőedzője. – Labdatartásban föléjük nőttünk, vagyis többet volt nálunk a játékszer, továbbá technikailag és taktikailag is álltuk a versenyt. A hazaiak egyenlítő gólja pontrúgásból esett, ezt követően pedig még lüktetőbbé vált a küzdelem. A második félidőben kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, végül mi örülhettünk, hiszen megszereztük a győztes gólt. Most az a legfontosabb, hogy levonjuk a tanulságokat, kiküszöböljük azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk. A csapat gépezete összességében jól működött, a pozitív elemekből kaptam többet, ez pedig bizakodással tölt el.

A szakvezető elmondta még, hogy próbajátékosuk nem volt, továbbá nehézséget okozott számukra az, hogy kisebb betegségi hullám söpört végig az együttesen: öt tagjukat is elkapta valamilyen nyári betegség.

Egyeztetés alatt

A mezőkövesdiek újra „nélkülözték” Szalai Vilmost, akiről gyakorlatilag nem tudnak semmit…

– A középső védő a mi játékosunk – vette át a szót Tóth László szakmai igazgató. – Sorsa, fogalmazzunk így, egyeztetés alatt van. Ha minden igaz, élvonalbeli klubokkal egyezkedik, de az is lehet, hogy külföldi ajánlatra vár. Tőlünk engedélyt kapott arra, hogy a kezébe vegye a saját sorsának alakítását.

ÉM-KT

A Perm ellen

A Mezőkövesd Zsóry FC hétfőn 17 óra 30 perctől az orosz I. osztályú Amkar Perm gárdájával méri össze tudását. A találkozóra az ausztriai Stegersbachban kerül sor.

Jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC

1-2 (1-1)

Szombathely, 250 néző. V.: Tucai.

Mezőkövesd Zsóry FC, az 1. félidőben: Dombó – Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Polényi G. – Takács P., Hegedűs D., Rácz, Molnár – Máté, Tóth L. A 2. félidőben: Ribánszki – Hegedűs Cs., Ízing, Fótyik, Dallos – Tajthy, Tóth M., Heffler, Csirmaz – Baracskai, Harsányi. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerzők: Bosnjak (18.), ill. Máté (5.), Tajthy (80.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!