Sport

2015.07.23. 14:04

A dél-koreai Universiadén csatangoltak a kövesdi kézisek

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi KC NB I-es csapatának két tagja is megjárta Kvangdzsut.

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi KC NB I-es csapatának két tagja is megjárta Kvangdzsut.Benis Bence és Holló Balázs néhány napja érkezett haza a távoli Ázsiából. Mindketten tagjai voltak a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett Universiadén kilencedik helyen végzett magyar férfi kézilabda-válogatottnak.

Nagy élmény

– Kéthetes felkészülés után repültünk a nagyszabású viadalra – kezdte Benis Bence, a kövesdiek szélsője. – Az utazás soha nem akart véget érni, az átszállással együtt több mint egy napig tekeregtünk a megérkezésig. Pár helyen jártam már, de ilyen hosszú túrán még soha nem vettem részt. Ha megnyertük volna az utolsó csoportmérkőzésünket, akkor a harmadik helyért játszhattunk volna, de sajnos buktunk, és végül a kilencedik helyen kötöttünk ki. Sok szabadidőnk akadt, ezt többnyire városnézéssel és a helyiekkel való beszélgetéssel töltöttük el. Mind az ország, mind a város, mind a falu elnyerte a tetszésünket, s közben saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy az európaihoz képest más világba, más színvonalba, más életbe csöppentünk. Az Universiadét profi módon szervezték meg, az egész körítésre ötös érdemjegyet adtunk. Nekem személy szerint nagy élményt nyújtott a dél-koreai versenysorozat, amelyet biztosan soha nem fogok elfelejteni.

Kis olimpia volt

– Azt mondtam Bencének, hogy mi egy kis olimpiának vagyunk a szereplői – vette át a szót Holló Balázs, aki csapattársával egy szobában lakott. – Ilyen nagyszabású világversenyen még nem volt szerencsém megfordulni, bizonyára ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagyszerűen éreztem magam Dél-Koreában. Előrébb is végezhettünk volna a kilencedik fokozattól, de így alakult. Teljesítményünktől függetlenül saját szemünkkel láttuk, hogy tartjuk a lépést a világ krémjével. Mi, magyarok a B-válogatottunkkal szerepeltünk, de például a brazilok, a portugálok és a svájciak a legjobbjaikat vitték ki. Hazahoztam néhány tárgyi emléket is: a Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott sportfelszereléseket elcseréltem más országok játékosaival, így hozzájutottam néhány egzotikus ruhadarabhoz. Visszasírom az ottani napokat, olyan jó lenne még egyszer-kétszer eljutni az ehhez hasonló nagy léptékű rendezvényekre.

ÉM-KT


A jövő héten jönnek a próbázók

A Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi csapata közben gőzerővel készül az őszi bajnoki rajtra. Házuk tájáról Pető Péter technikai vezető szolgált pillanatnyi helyzetképpel:– Az alapozás kezdete óta új fiúk még nem jöttek hozzánk, leszámítva Benis és Holló visszatérését. A jövő hétre próbajátékra várunk átlövőket és balkezes játékosokat, akik külföldiek lesznek. Hazai játékost ilyenkor már nagyon nehéz, vagy egyenesen lehetetlen szerezni, így a nemzetközi piacon kell körülnéznünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!