Sport

2015.06.09. 15:32

Vissza a stadionokba?! ... - A Szurkolói Iroda közleménye

Szeretnénk köszönetet mondani valamennyi megyei jogú város kormánypárti polgármesterének, aki eddig tárgyalt velünk, megjelent a fórumainkon; vagy kártyamentes mérkőzésért emelte fel a hangját; vagy aki - annak ellenére, hogy maga is megszavazta a törvényt - szóvá tette az utaztatással kapcsolatos abszurditást, illetve a jegyvásárlás körül kialakult nézőriasztó jeleneteket! Köszönet a sajtó valamennyi - a problémákkal korrekten foglalkozó - munkatársának, hogy írt a valós problémákról!

Szeretnénk köszönetet mondani valamennyi megyei jogú város kormánypárti polgármesterének, aki eddig tárgyalt velünk, megjelent a fórumainkon; vagy kártyamentes mérkőzésért emelte fel a hangját; vagy aki - annak ellenére, hogy maga is megszavazta a törvényt - szóvá tette az utaztatással kapcsolatos abszurditást, illetve a jegyvásárlás körül kialakult nézőriasztó jeleneteket! Köszönet a sajtó valamennyi - a problémákkal korrekten foglalkozó - munkatársának, hogy írt a valós problémákról!

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság június 4-én tartott ülésén, - ahol, felhatalmazás alapján a Szurkolói Irodát is Magyar Balázs SZSZJN képviselte - ellenzéki és kormánypárti politikusok részéről is sikerült a stadionok kiürülésének valódi okait felvázolni, amelyek egyeznek a szurkolók meglátásaival is. Külön üdvözlendő, hogy Kósa Lajos FIDESZ alelnökben is van szándék a törvény jobbítására. Bízunk benne, hogy Orbán Viktor Várban elhangzott értékelő beszédének az a sora válik valósággá, melyben azt deklarálta, hogy „az erő helyett a figyelem lesz a legfontosabb a kormány számára”!

Az országos szinten, szervezett szurkolói csoportokat tömörítő Szurkolói Iroda örömmel fogadta Kósa Lajos meghívását, melynek értelmében a legérintettebbek, maguk a szurkolók mondhatják el aggályaikat. A szurkolók szeretnék, ha olyan gyorsan megtörténnének a változtatások, ahogy a biometrikus azonosítás bekerült a törvénybe, hogy a bérletvásárlások idejére már érezhessék, hogy tényleg véget ért a vegzálásuk!

Várjuk a minél hamarabbi időpontot, hogy a stadionok minél előbb megtelhessenek élettel, és igazi meccshangulattal, ami ugyanúgy érdeke a stadionok építőinek, mint a szurkolóknak!

Nem tudunk azonban szó nélkül elmenni Kubatov Gábor megnyilvánulásai mellett.

A Ferencváros elnöke kényszeresen próbálja bizonygatni, hogy igenis sok a magyar szurkolói rendbontás. 2010-ig nyúlt vissza, hogy a Rendészeti bizottság ülésén FTC szurkolókhoz fűződő botrányokról beszélhessen, s két példát sikerült említenie az Európai szurkolói mércével is jegyzett FTC-Újpest párosításból.

Továbbá megemlített egy válogatott meccset, amikor Romániában, a bukaresti stadionban 50 ezer román szidta a magyarokat, s égette nemzeti zászlónkat. Ezen felháborodnia kellene inkább, nem pedig a magyar szurkolókat elítélni.

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy a Ferencvárost szerencsére ezek a problémák már nem érintik, mert bár nem ez volt a fő céljuk, mégis sikerült lecserélniük a közönséget, így már nők, gyermekek és családok járnak ki a stadionba, ahogy annak lennie kell.

Mi nem megyünk vissza 5 évet az időben, csak az elnök által dicsért, új közönsége utolsó egy havi "eredményeit" listáztuk és feltesszük a kérdést:

Tulajdonképpen mire is olyan büszke Kubatov Gábor?

2015.06.02 A FEB az FTC - Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

2015.05.27 A FEB az FTC - Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

2015.05.12 A FEB az FTC - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

S ez csak egy hónap, éves szinten milliós nagyságrendű az új közönség miatti büntetés, így is, hogy az MLSZ negyedére csökkentette a büntetési tételeket.

Arról már nem is faggatjuk, hogy mi van az oly sokat szajkózott következményekkel?

Kubatov Gábortól nem éppen példamutató a rendről és a következményekről beszélni, amikor olyan az FTC biztonsági szolgálata, hogy Debrecenből az ötven főből, negyvennyolcat hazaküldtek alkalmatlanság miatt, s ennek SEMMI KÖVETKEZMÉNYE nem lett.

A Ferencváros elnöke annak ellenére ragaszkodik a szkenneréhez, hogy az adatvédelmi biztos kifejtette, hogy aránytalan, szükségtelen stadionban biometrikus azonosítást alkalmazni. Az ő intézkedései kovácsolták egységbe az ország valamennyi táborát, mert senki nem szeretné – a veszély addig fent áll, amíg Kubatov Gábort valaki nem veszi rá egy reális helyzetértékelésre – hogy a Ferencvároson elvégzett „kísérlet” után mindenhol az ő akarata szerinti „rend” valósuljon meg!

A Ferencváros elnöke úgy gondolja, szerencsésen lecserélte a közönséget. Ez súlyosan sérti mindazokat az embereket is, akik az elmúlt évtizedekben nem feltétlenül ultraként , de az oldallelátókon jóban-rosszban kitartottak a Ferencváros mellett.

Kubatov Gábor ezekkel a megnyilvánulásokkal naponta többezer embert taszít el azoktól a közösségektől, akiket képvisel, és mint az időközi választások vagy a rendészeti bizottság ülése is mutatja, a listák, excel táblák helyett a megértés és a meghallgatás képessége vezethet eredményre!

A szurkolói regisztráció semmilyen szerepet nem tölt be a biztonságban. A névre szóló jegyek alapján hazánkban még sehol senkit nem tudtak beazonosítani, pedig az MLSZ fegyelmi bizottságának döntései adtak volna rá okot, ha az, aki ezekre a döntésekre hivatkozva már szankcionált korábban szurkolókat valóban következetes lenne, ahogy arról többször beszélt. A szurkolói kártya sem szolgálja a biztonságot, ezt belátva hirdetik most már kényelmi eszközként, de valójában csak a regisztráció miatt kényelmetlenség csökkentésére alkalmas. Természetesen önkéntes kedvezménykártyák váltására nyitottak a szurkolók. A kamera-rendszerek meg tudják oldani a nem a stadionba illően viselkedők kiszűrését, ez csak szándék kérdése. Oly sokszor halljuk, hogy Angliában nincs rendbontás, ott megoldották. No, de hogyan? Úgy, hogy kizárólag azokat regisztrálják, akik elkövettek valamit. A kamerarendszer lát, s nem maradnak el a következmények.

Tegyünk együtt a stadionok újbóli benépesüléséért!

- SZURKOLÓI IRODA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!