Sport

2015.06.27. 13:07

Tállyán örülnek, hogy nem kellett osztályozót játszani

Tállya - A 2015/16-os évadot az NB III-ban kezdheti a Tállya Községi SE labdarúgócsapata.

Tállya - A 2015/16-os évadot az NB III-ban kezdheti a Tállya Községi SE labdarúgócsapata.Megyei I. osztályú bajnoki címének megnyerése után már azon kesergett Pachinger János edző, hogy aranyérmük nem jár automatikusan harmadosztályú tagsággal, NB III-as státuszukat még ki kell harcolniuk. Aztán az idő múlásával kiderült, hogy az első helyezettek körében nem olyan népszerű a harmadik vonal, amint azt várták…

Egyenes ágon

– Őszintén megmondom, hogy ezúttal örültünk annak, hogy a pályán kívül, játék nélkül nyertünk – jelentette ki a szakvezető, majd így folytatta: – Elfáradtunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pontvadászat végére, egyeseken kiütköztek a kimerültség jelei, sérültjeink is akadtak, így igazán nem bántuk, hogy így alakult. Egyébként is több mérkőzésünk volt, mint másoknak, hiszen a bajnokság mellett a kupában is helyt kellett állnunk. Izgultunk azért is, hogy ne kapjunk dunántúli ellenfelet, mert tudomásom szerint a földrajzi elhelyezkedést nem vették volna figyelembe a sorsoláskor. A lényeg az, hogy játszani és utazni sem kell, amire vágytunk, elértük.

A tállyaiak még aranyérmük kiharcolása előtt NB III-as licencet kértek, és ezt elsőre, hiánypótlás nélkül megkapták.

– Megfeleltünk a feltételeknek, egyébként tudatosan készültünk a harmadik osztályra, s bajban lett volna a megye, ha nemet mondunk – szögezte le Pachinger János, aki az alakulat edzője marad, bár szerződésén még nem száradt meg a tinta. – Ugyanis arról értesültem, hogy térségbeli riválisaink közül egyik sem „ácsingózott” az NB III iránt, így csak velünk gyarapodhatott a mezőny. A tárgyi feltételeinkkel nincs gond: szociális létesítményünk jó, pályánk kitűnő, ahol pedig a játékteret nem öleli kerítés, oda egyébként sem mehetnek a nézők, mert az gödrös, gazos terület.

Erősíteniük kell

A szakvezető ezután arról beszélt, hogy megítélése szerint soha nem látott erősségűek lesznek az NB III-as csoportok, így a Keleti mezőnye is:

– Muszáj erősítenünk, máskülönben bajba kerülhetünk. Elsőre csak a bennmaradást akarjuk kiharcolni, vagyis el akarjuk kerülni a kiesést. Az NB III „oktávokkal” erősebb lesz, mint a megyei I. osztály, vagyis fel kell majd kötnünk azt a bizonyos textíliát. Az egyértelmű, hogy keletre sorolják az NB I-től elköszönt Nyíregyházát, de még az is lehet, hogy a Kecskemétet is. Plusz itt marad a bombaerős Putnok, aztán az egyaránt kitűnő Cigánd, Tiszaújváros és Nyírbátor is, továbbá nem szabad megfeledkezni az élvonalbeliek „tartalékjairól”, a Diósgyőrről, a Debrecenről és a Békéscsabáról sem. Jóllehet utóbbiak nem juthatnak feljebb és nem eshetnek ki, de eredményeik befolyásolják majd a sorrendet. Úgy ítélem meg, hogy minden szempontból mi leszünk a legkisebbek, no meg a Nógrád megyei Somoskőújfalu. Saját költségvetésünk valahol 20–30 millió között áll majd meg, ez a pénz elegendőnek tűnik a szerepléshez, a dologi kiadásokhoz és a versenyeztetéshez, bár dúskálni nem fogunk. Nekünk nincs és nem is lesz veszíteni valónk, nyugodtan focizhatunk, de az csak néhány forduló után derül majd ki, hogy felnőttünk-e az NB III-hoz.

Arra a kérdésre, hogy mikorra lehet neveket megtudni az erősítéssel kapcsolatban, a tréner így felelt:

– Figyelembe kell vennünk a távolságokat, ennek következtében a lakás-, vagy albérleti igényeket, a sok-sok utazást, mert könnyen előfordulhat, oda-vissza 600 kilométeres túráink lesznek. Az átigazolási fronton biztosan nem leszünk nagy költekezők, mert bajnokcsapatunk zöme együtt marad, és harmadik vonal ide, NB III oda, mi továbbra is amatőr lábon álló csapatként vesszük fel a küzdelmet a többiekkel.

A felkészülésről

A tállyaiak június 29-én kezdik az alapozást az augusztus elején kezdődő rajtra, így egy hónapjuk lesz arra, hogy megfelelő erőállapotba kerüljenek.– Sokat már nem pihenhetünk, de ezt hetek óta tudjuk – mondta az edző: – Bár van világításunk, de néhány reflektort azért még felszerelünk annak érdekében, hogy esténként is dolgozhassunk. A figyelem most ugyan a nagyokra terelődik nálunk, a jövőt azonban egyetlen pillanatra sem veszítjük szem elől: az U19-es, U17-es, U15-ös és U14-es csapataink mellett 7, 9, 11 és 13 évesekből álló bozsikos csapatokat is működtetünk, vagyis nem a csupán a mának élünk...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!