Sport

2015.06.05. 10:27

Mozgalmas lesz Mozgi idénye

Tokaj - Európa- és világbajnokság is vár a tokajiak ifjúsági olimpiai ezüst­érmes kajakosára.

Tokaj - Európa- és világbajnokság is vár a tokajiak ifjúsági olimpiai ezüst­érmes kajakosára.

Keveset hallottunk az elmúlt hónapokban Mozgi Milánról, a Vízisport Club Tokaj nankingi ötkarikás második helyezettjéről, aki a körülötte lévő csendet a „kegyetlenül” nehéz felkészülési időszakával indokolta.

Sevillában hangolt

– Szépen haladtam az edzésekkel – újságolta a 17 éves sportoló, a Tokaji Ferenc Gimnázium tanulója. – A téli időszakban teremben dolgoztam vezetőedzőnk, Simon László irányításával, aztán vízre szálltam. Erre ebben az évben először Spanyolországban volt lehetőségem: a csodálatosan szép és remek éghajlatú Sevillában edzőtáboroztam március elején. Azóta tréningezem kint, ahol egy kis pót­alapozással nyitottam, majd hosszú lapátolásokkal folytattam, végül jöttek a számomra olyannyira kedvelt pályaevezések. Mentálisan igyekeztem felpörögni a mostani hétvégén sorra kerülő válogatóra, amelybe minden erőmet beleadom, hiszen ha ezen sikereket aratok, akkor megalapozhatom a szezonomat.

A Kínában rendezett olimpia után szóba került, hogy amennyiben valahonnan kecsegtető szakmai és anyagi ajánlatot kap, abban az esetben – a jövője érdekében – klubot vált, ez azonban nem következett be.

Tokajban maradok – folytatta Mozgi Milán. – Simon Laci bácsi mindent megtesz azért, hogy a legjobbat hozza ki belőlem, és számunkra nemcsak a jelen, hanem a jövő is számít. Ennek jegyében hosszú távra tervez velem, nagy szakmai hozzáértéssel állítja össze minden lépésünket. Mesterem a korát meghazudtoló lelkesedéssel szívét-lelkét beleteszi edzésmunkánkba, és az apróságokra is odafigyel. Azt hiszem, hogy ez a nagy hajtás őt is feldobja testileg és lelkileg, akárcsak engem.

Maradandót

A tokaji kajakos idei első komolyabb versenye a szolnoki rangsoroló volt: 1000 méteren harmadik, 200 méteren második lett, míg ugyancsak 1000 méteren négyesben tagja volt az első helyezett egységnek.

– Már a parton rengeteg ajánlat érkezett páros 1000 és a 200 méteres összeülésekre – közölte Mozgi Milán. – Tréneremmel ezekből kellett kiszűrnöm azt, amelyik nekem a legjobbnak tűnt. Ennek jegyében az újabb, Szegeden sorra kerülő válogatón számomra marad az egyes 1000 és a négyes 1000 méter, a menüt pedig kibővítettük a páros 200-zal. Idei álmaimat egyelőre magamban tartom, de annyit mondhatok, hogy mindent megteszek azért, hogy újra maradandót, értékeset alkossak. Persze ehhez „csak” arra van szükség, hogy kijussak a július 23–26-i, Portugáliában rendezendő ifjúsági és U23-as világbajnokságra, valamint a szeptember 17–20-i, Lengyelországban tartandó ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságra. Mivel a kerettagságig a válogatókon át vezet az út, a hét végén már okosabb leszek…

 

Európa- és világbajnokság vár rá

– Milán a kajak kettes 200 méteres, az egyes 1000 méteres és a négyes 1000 méteres számokra készül – mondta Simon László, a Vízisport Club Tokaj elnök-vezetőedzője. – A kontinensbajnokságon 500 méteres számok is lesznek, és ha kijut, ezekből szintén jut majd neki. A tájékoztatókon szépen ment, elégedett volt vele Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző, aki Kuli Istvánt javasolta párjának a kettes számokban. A Milánhoz hasonlóan 17 éves szarvasi fiú nagyon erőteljes, jó alkatú, sprinttávra termett, jól kiegészítik majd egymást, remélem, hogy nem kiabálom el. A legendás Kőbán Rita is ajánlott párokat Milán figyelmébe, de ezekből nem lett semmi, ugyanis az összeállítások esetén nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. A szezonban sok esemény vár ránk: válogatók, hazai és külföldi viadalok, világversenyek. Mindenre el tudunk menni, pénzügyi akadály nem tornyosul előttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!