Sport

2015.06.01. 14:56

MKC: Benis visszatér Kövesdre, de jön Antal és Hajdu is

Mezőkövesd - Lezárták a szezont Mezőkövesden, a következőre július 13-án kezdik a felkészülést.

Mezőkövesd - Lezárták a szezont Mezőkövesden, a következőre július 13-án kezdik a felkészülést.Amint arról már lapunkban beszámoltunk: Skaliczki László maradt a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, miután megegyezett a klub vezetőivel a folytatásról. A dél-borsodiak a hét elején rendezett bankettel zárták le hivatalosan az előző szezont, s kezdetét vette a szabadság. A játékoskeret terén azonban már most lehet tudni bizonyos változásokról (ezekről bővebben keretes írásunkban), egyelőre négy távozó van az MKC-nál, de ez a szám tovább nőhet, hiszen akadnak olyanok, akikkel tárgyalásban áll a Matyó-gárda. Ugyanakkor vannak már új emberek is, méghozzá a Kövesdre visszatérő Benis Bence, aztán Antal Szabolcs, illetve Hajdu Gábor. A névsort böngészve azonban feltűnik, hogy akad olyan poszt, ahol még elkelne az erősítés.

– Arról, hogy konkrétan miként állnak a tárgyalások, nem tudok sokat mondani, mert ez az elnök úr hatásköre, én csupán javaslatokat teszek, tanácsokat adok – jelentette ki Skaliczki László. – Igen, ha valaki megnézi a pillanatnyi keretet, látszik, hogy lövők tekintetében nem állunk jól, de dolgozunk azon, hogy mindezt megoldjuk. Igyekszünk egy olyan társaságot összehozni, ami a lehetőségeinkhez mérten a legjobb.

Bekerült a stábba

Amint azt megtudtuk, a kövesdiek nyári felkészülése július 13-án, hétfőn veszi kezdetét.

– Ez persze nem egyenlő azzal, hogy addig semmit sem kell csinálniuk a játékosoknak – egészítette ki Skaliczki László. – Mindenki megkapott egy háromhetes programot, arra vonatkozóan, hogy miként tarthatja magát karban, nem csupán fizikailag, hanem pszichésen is. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a közös munkát ne a nulláról kezdjük el.

Amint az az évzárón kiderült, a klub játékosa, Molnár Ferenc másodedzővé „lépett elő” (a kapusedzői szerepkört pedig Holló Tibor tölti be).

– A fiam, Laci az előző évadban nagyon sokat segített, ő most egy picikét hátrébb lép, de amiben csak lehet és tud, a klub és az én rendelkezésemre fog állni – mondta Skaliczki László. – Feca bekerült a stábba, ezen kívül megvan a dolga az utánpótlásban is, illetve ha arra kerül a sor, akkor még játszhat is.

Ismert, azzal, hogy a Mezőkövesdi KC a harmadik helyen végzett a Magyar Kupában, jogot szerzett arra, hogy ott legyen az EHF Kupa 2015/2016-os sorozatában. A honi szövetség képviselője megkeresésünkre azt válaszolta, június 15-ig el kell dőlnie annak, hogy ki vállalja a nemzetközi szereplést. Amennyiben a kövesdiek „igen”-t mondanának, addig játszhatnának otthon, amíg esetleg a csoportküzdelmekig el nem jutnak. A csarnokuk – szintén az MKSZ közlése szerint – ugyanis ezen szakaszig megfelelne az alapfeltételeknek, pusztán a kispadoknál lévő technikai zónát kellene megnövelni. Csak a tények kedvéért: ha indulna az MKC, akkor abban az esetben szeptember közepén kellene játszania, az első fordulóban.

– Ez is az a terület, amelyben a klubvezetés határoz, miután minden mérlegre került – nyilatkozta a témához Skaliczki László. – Az biztos, hogy egy ilyen szereplés óriási marketingértékkel bír, emellett a Mezőkövesdi KC felkerülne az európai kézilabdás térképre is.

ÉM-MI

Így változik a kövesdi keret

Maradnak a tavalyi keretből: Mate Volarevic (kapus), Holló Balázs (kapus), Darko Trivkovic (beálló), Szepesi István (balszélső), Grünfelder Péter (jobbátlövő), Molnár Ferenc (beálló), Tomislav Radnic (irányító), Alexandar Ciric (irányító), Kovács Péter (balszélső).


Az ifjúsági keretből felkerülnek: Kovács Bence, Herceg János, Kiss Roland, Fábián Roland.


Tárgyalnak a tavalyi keretből: Liszkai Szilveszter (kapus), Stanislau Nakhayenka (beálló), Lókodi Gergő (balátlövő), Terenyi Zoltán (jobbátlövő).


Távoznak a tavalyi keretből: Stefan Ilic (balátlövő), Rudolf Cuzic (irányító), Marko Vasic (balszélső), Pálos Gábor (balszélső).


Biztos érkezők: Antal Szabolcs (Cegléd, 24 éves, beálló), Hajdu Gábor (Gyöngyös, 26 éves, balátlövő), Benis Bence (Orosháza, 26 éves, jobbszélső).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!