Sport

2015.06.22. 09:03

Miskolci Jegesmedvék: Dudas csak pár napig volt finn

Miskolc - A jégkorong Mol Liga előző szezonjának legjobb hátvédje, mégis a Jegesmedvéknél folytatja.

Miskolc - A jégkorong Mol Liga előző szezonjának legjobb hátvédje, mégis a Jegesmedvéknél folytatja.Néhány hete az az átigazolási hír látott napvilágot, hogy Jesse Dudas a finn bajnokságban, a Turku csapatában folytatja pályafutását. A kanadai hokis klubváltását mindenki elkönyvelte, még a Miskolci Jegesmedvék klubmenedzsere, Egri Gergely is, aki vasárnap meglepő fordulatról számolt be:

- Nagy örömünkre, a következő szezonban is nálunk játszik Jesse Dudas. Őszintén szólva: engem is meglepett a játékos döntése, annak ellenére, hogy korábban heteken át győzködtem arról, hogy a karrierje szempontjából sokkal jobb lenne neki, ha maradna még egy évet. Az érveink úgy hangzottak, hogy nálunk szinte biztos, hogy megint lesz egy jó szezonja, és azzal, hogy két idényt játszik hazánkban, meglesz az egy huzamban 18 hónapot Magyarországon töltött ideje, ami ahhoz kell, hogy a magyar állampolgárságot megkaphassa, és ennek eredményeként szerepelhessen abban a válogatottunkban, amelyik jövőre A-csoportos világbajnokságon vesz részt. És ott ugye jóval több ajánlatot kaphat egy ilyen kvalitású játékos, mint ő. Persze a mostani, finnországi lehetősége is nagy dolog, de annál a csapatnál ő most csak egy magyar ligából érkezett játékos lenne, egy év múlva pedig már a vb-n is bizonyított hokis. Aztán amikor elkötelezte magát a TPS-hez, mi elfogadtuk ezt a döntését, és lehetőségeinkhez mérten támogattuk, mert Miskolcról az egyik legjobb európai bajnokságba igazolni, lehet, hogy vissza nem térő lehetőség. De aztán otthonában történhetett valami, mert miután hazament Kanadába, gondolom átrághatta magát még néhányszor a jövőjén, és úgy tudom, hogy ő és az ügynöke tett néhány lépést afelé, hogy mi lenne, ha a finn klubnál nem most, hanem csak egy évvel később lépne életbe a szerződése, és a Turkunál nyitottak voltak erre a verzióra. Feltételezem belátták azt, hogy egy év múlva egy magasabban jegyzett játékossal léptethetik életbe a kontraktusukat. Örülünk, hogy végül a remek védő is arra a nézőpontra jutott mint mi, mert így a 2015/16-os évadban is nálunk szerepel, és nem csak játéktudása, hanem szellemisége, a közösségünk életében betöltött szerepe miatt is óriási dolog, hogy Jesse Dudas a Miskolci Jegesmedvék játékosa marad.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!