Sport

2015.06.21. 12:22

Miskolci Jegesmedvék: “Díjnyertes” amerikai kapus érkezik

Díjakkal, elismerésekkel alaposan kidekorált amerikai kapust igazoltak a Jegesmedvék.

Díjakkal, elismerésekkel alaposan kidekorált amerikai kapust igazoltak a Jegesmedvék.

Az igencsak elcsépelt mondás szerint egy kitűnő csapat építése úgy kezdődik, hogy “végy egy jó kapust”. A Miskolci Jegesmedvék vezetői ezt alaposan megszívlelték, és a következő idényre egy igen sokatmondó előélettel rendelkező kapust igazoltak.

A most 26 éves amerikai Mark Guggenberger már 20 évesen letette a névjegyét, amikor a 2008-09-es szezonban az egyik legjobb tengerentúli junior ligában, a WHL-ben lett bajnok. Három évvel később – azaz még mindig csak 23 évesen – eljött számára az igazi áttörés. Abban a szezonban a CHL-ben védett 91,2 százalékos hatékonysággal, és a következő díjakat nyerte el: az év újonca, a legkiemelkedőbb kapus(teljesítmény), beválaszották a legjobb újoncok csapatába (All Rookie Team), a CHL ligacsapatba (All CHL-Team), és játszott a CHL All-Star mérkőzésen. A következő években a CHL-ben és az ECHL-ben védett 90 százalék fölötti hatékonysággal, egy mérkőzésen pedig bemutatkozott az AHL-ben is, ahol 97,6 százalékot produkált. A róla beszerzett információk mind arra vallottak, hogy egy egészen kitűnő kapusról van szó, a klub vezetői ezért döntöttek a szerződtetése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!