Sport

2015.06.14. 14:03

Magyar Kupa - Június 20-án játszanak a harmadik helyért

Hidasnémeti és Felsőzsolca a pályán dönt a Magyar Kupa országos főtáblájáról.

Hidasnémeti és Felsőzsolca a pályán dönt a Magyar Kupa országos főtáblájáról.

A korábbi években az volt a megszokott, hogy megyénk négy csapatot „ad fel” a Magyar Kupa országos főtáblájára, s ez alapján zajlott le a legutóbbi megyei MK selejtező-sorozat is. A küzdelmek végén Hidasnémeti, Felsőzsolca, Szerencs és Tállya együttese került a legjobb négybe, majd a klubok tovább játszottak a megyei kupagyőzelemért, az elődöntőket követően a fináléban Tállya 3-1-re legyőzte a szerencsieket. A MLSZ hivatalos, friss Magyar Kupa versenykiírásában azonban már csak 3-as szám szerepel Borsod-Abaúj-Zemplén megye neve mellett, ezért megkerestük Sajti Viktor megyei igazgatót, hogy megkérdezzük: az elődöntő két vesztese közül miképpen választják ki a harmadik országos főtáblást?

– Először azt kell elmondanom, hogy a keretszám nemcsak a mi megyénket tekintve csökkent, hanem majdhogynem mindenhol – kezdte Sajti Viktor. – Megkerestük mind a két érdekelt felet, a hidasnémetieket, valamint a felsőzsolcaiakat is, és abban maradtunk, hogy ez a kérdés mindenképpen a pályán dőljön el. Mind a két klub kompromisszumkész volt, és mind a kettő vállalta, hogy pályára lép. A meccsre június 20-án, Hidasnémetiben kerül sor, az új pálya avatójának keretén belül.

Augusztus 12-én

Azt, hogy mikor készítik el az MK országos főtábla első fordulójának sorsolását, egyelőre nem tudni, azt viszont igen, hogy ezt a kört augusztus 12-én, szerdán bonyolítanák le. Ekkor 56 mérkőzést rendeznek majd, a további Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttesekkel: DVTK, Mezőkövesd Zsóry, Putnok, Kazincbarcika, Cigánd, Tiszaújváros.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!